Foto: gemeente Stichtse Vecht
Foto: gemeente Stichtse Vecht (Foto: )

Vrijwilligers genomineerd voor landelijke prijs

Stichtse Vecht - De gemeente Stichtse Vecht heeft de Tuinmannen van Doornburgh en Karitha Wassenaar officieel genomineerd voor de landelijke Vrijwilligersprijzen. Deze prijzen worden op 15 februari uitgereikt door minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De door Stichtse Vecht genomineerden zijn de winnaars van de gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2018.

Wethouder Hetty Veneklaas: "Vrijwilligers maken het leven van heel veel mensen echt leuker. De inzet van inwoners voor elkaar en voor hun buurt en wijk is voor onze samenleving van grote waarde. Ik vind het dan ook een eer om namens de gemeente de winnaars van onze eigen Vrijwilligersprijs 2018 voor te dragen voor deze landelijke prijs". Er kan vanaf nu gestemd worden. De Tuinmannen van Doornburgh zijn voorgedragen in de categorie 'Lokale initiatieven', Karitha Wassenaar dingt mee naar de individuele Passieprijs.

Karitha Wassenaar was voorzitter van de eerste Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht, een groot sportief en sociaal evenement, met 550 deelnemers die zwommen in de Vecht, 200 vrijwilligers, duizenden donateurs, duizenden toeschouwers en vele lokale sponsoren. Het evenement op zondag 2 september was een doorslaand succes, het verbond de twaalf kernen van de gemeente en al haar inwoners, aldus de gemeente. En voor het wetenschappelijk onderzoek naar kanker werd 419.000 euro opgehaald. In het najaar van 2017 besloot Karitha samen met enkele dorpsgenoten de organisatie van een Swim to Fight Cancer in de gemeente Stichtse Vecht op te pakken.

Al meer dan tien jaar is een groep van circa 10 personen wekelijks als tuinman vrijwillig actief op de zeventiende-eeuwse buitenplaats Doornburgh in Maarssen met werkzaamheden zoals het opruimen van omgevallen bomen en takken, snoeien en versnipperen, het schoonhouden van de paden en het verzorgen van de begraafplaats. Tot 2016 werd het landgoed bewoond door de Zusters van de Emmaus Priorij. Met het ouder worden van de zusters was het park in verval geraakt en dankzij de tuinmannen van Doornburg werd het verwilderde bos in de afgelopen tien jaar weer een prachtig park. De vrijwilligers sparen een jaar lang de vrijwilligersvergoeding op die ze krijgen van de nieuwe eigenaar en schenken dit aan vier goede doelen in Maarssen.

Er kan vanaf nu gestemd worden voor de publieksprijzen, lokale initiatieven en individuele vrijwilligers via www.vrijwilligersprijzen.nl. Hetty Veneklaas: "Zij zijn onze ambassadeurs om het vrijwilligerswerk voor het voetlicht te brengen. Ik ben heel trots!"

Meer berichten