Foto:

Lint van licht verbindt kerken tijdens lichtjesavond in Breukelen

Breukelen - In Breukelen wordt vrijdag 21 december voor het achtste jaar een lichtjesavond gehouden. "Het is een mooie traditie geworden, zo in de aanloop naar kerst. Enkele kerken zetten hun deuren weer wijd open. Een lint van licht verbindt de Pauluskerk, Pieterskerk en de Johannes de Doperkerk met elkaar. Met een hart van allemaal lichtjes op de Kerkbrink." In de kerkgebouwen zal muziek te beluisteren zijn en/of kan er kunst of kunnen kerststallen bekeken worden.

In de Pieterskerk kunnen bezoekers genieten van onder andere orgelmuziek en een bijzonder fluit-ensemble. In de Johannes de Doperkerk genieten bezoekers van het koor Breukels Glorie, de mooie kerststal, het sprookje van het 'Dickensville-dorp' en een grabbelton.

In de Pauluskerk zien en horen bezoekers het Koperensemble Breukelen en kan men de expositie van Marijke de Jong-Brink bekijken. "Deze dag is de kortste van het jaar en daarna bouwt het daglicht zich weer uit. Vermeldenswaardig is dat ook op deze dag een mijlpaal is gerealiseerd voor de verbondenheid van mensen en wel in 1965 met het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van rassendiscriminatie", aldus de organisatie van de lichtjesavond.

"Dit benadrukken we ook met het lint van licht. Met licht wordt de verbondenheid aangegeven en daar waar licht is, is de liefde van God. Op deze manier staan we misschien allemaal even stil bij het feit dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en in vrede met elkaar samenleven. Kortom: een dag dat het licht mag schijnen."

Van 18.30 uur tot 21.00 uur zorgen de drie kerken voor een lint van lichtjes langs de Straatweg en wordt een hart van lichtjes gevormd bij de Kerkbrink in Breukelen. Bezoekers zijn van harte welkom in de drie kerken en ook om te genieten van het verlichte pad en om eventueel een lichtje te leggen in het hart op de Kerkbrink. "Vorig jaar vonden hier vele mooie gesprekken plaats."

Meer berichten