Foto:

Boris Boer schaatst voor goed doel

Maarssen - Boris Boer (14) uit Maarssen gaat op 22 januari 200 kilometer schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk voor het goede doel. Behalve met school en trainen, is Boris ook druk met het binnenhalen van sponsors. De sponsorgelden die hij ophaalt, zijn bestemd voor het werk van Pax Kinderhulp. Wie Boris wil sponsoren, kan doneren via de website www.doneeractie.nl.

Het is de tweede keer dat Boris Boer meedoet aan de schaatstocht op de Oostenrijkse Weissensee. Twee jaar geleden schaatste hij honderd kilometer in zeven uur tijd. Het ingezamelde geldbedrag van ruim achthonderd euro dat hij daarvoor inzamelde, schonk hij aan Pax Kinderhulp.

Dit jaar wil Boris de dubbele afstand schaatsen, de zogenaamde alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Ook hoopt hij Pax Kinderhulp met een groter sponsorbedrag te kunnen verblijden. Pax Kinderhulp is een organisatie die zich inzet om kansarme kinderen uit Armenië, Bosnië, Polen, Roemenië en Berlijn een vakantie in Nederland te bezorgen. In Europa zijn veel kinderen de dupe van culturele, sociale en economische problemen. Deze kinderen hebben een vakantie hard nodig om voor even weer gewoon kind te kunnen zijn.

Boris' idee om voor Pax Kinderhulp te gaan rijden is ontstaan doordat de familie Boer zelf gastgezin is van een Berlijnse jongen. Deze jongen woont in zijn eigen land in een woongroep. De kinderen uit Berlijn die in kindertehuizen, pleeggezinnen of onder slechte omstandigheden thuis wonen, logeren met Pasen en in de zomer bij vakantiegezinnen in heel Nederland.

Pax Kinderhulp ontvangt geen subsidies en kent, op een part-time administratieve kracht na, geen betaalde krachten. Dankzij de inzet van zo'n tweehonderd vrijwilligers en vele gastouders in het hele land, kan Pax Kinderhulp ieder jaar vele kinderen laten genieten van een onbezorgde vakantie in Nederland. Ook de moeder van Boris, Elène Boer, is inmiddels vrijwilliger van Pax Kinderhulp. Boris zit sinds zijn zesde jaar op schaatsles bij IJsclub Breukelen. Op zijn twaalfde mocht hij de overstap maken naar het wedstrijdschaatsen en sindsdien traint hij drie keer in de week bij SHV Woerden en geeft hij les bij IJsclub Breukelen.

Momenteel traint hij zelfs vier keer in de week om zijn doel - de tweehonderd kilometer lange Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk - te behalen. Wie Boris Boer wil sponsoren, kan doneren op www.doneeractie.nl, zoek daar op '200 km schaatsen voor Pax Kinderhulp. Meer informatie over Pax Kinderhulp via de website: paxkinderhulp.nl.

Meer berichten