Schrijfmarathon Amnesty International in de Pauluskerk

BREUKELEN - Ieder jaar grijpen honderdduizenden mensen wereldwijd rond 10 december (de Internationale Dag van de Mensenrechten) hun pen. Ze schrijven naar presidenten, ministers en koningen. Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die onrecht is aangedaan; die onterecht gevangen zijn gezet, worden gemarteld of bedreigd. Die massale druk zorgt er in veel gevallen voor dat hun leven verandert. Ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming.

'Dit jaar willen wij in Breukelen ook daaraan meedoen. De schrijfactie zal zijn op zondagmiddag 9 december in de Pauluskerk van 15 tot 18 uur. Voorbeeldbrieven en schrijfmateriaal zijn aanwezig. Je hoeft niet de hele tijd aanwezig zijn, je kunt op ieder moment tussen 15 en 18 uur binnenlopen. Ter inspiratie en afwisseling laten we in de loop van de middag ook wat korte filmpjes van mensenrechtenactivisten zien.'

Dit jaar richt de schrijfactie zich speciaal op vrouwelijke mensenrechtenactivisten van over de hele wereld. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering, zich niet laten wegsturen van hun land. Want vrouwen die hun nek durven uit te steken krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting. Schrijf voor de vrijheid van Atena Daemi uit Iran, voor bescherming van Nonhle Mbuthuma uit Zuid-Afrika, voor gerechtigheid voor Gulzar Duishenova uit Kirgizië, en voor nog zeven anderen. Schrijf een brief, verander een leven.

Amnesty International afdeling Stichtse Vecht

Meer berichten