Op weg naar kerst met vsso en bachanten

MAARSSENBROEK - Momenteel zijn het Maarssense Bachantenkoor en het VechtStreek SymfonieOrkest in hun repetities druk bezig met de voorbereidingen van een groots concert in de Ark op zondagmiddag 9 december om 14.30 uur.

Naast de talloze kerstoptredens van koren laat het VSSO horen dat er ook in de klassieke muziek veel sfeervolle kerstmuziek is gecomponeerd. En wat is er dan mooier om die twee te combineren!

Het koor zingt met begeleiding van het orkest bekend kerstrepertoire maar ook een herderslied van de Franse componist H. Berlioz en het bekende Cantique de Jean Racine van Fauré. Ook het Ave Verum van Mozart mag niet ontbreken.

Het orkest geniet ook al maanden van de muziek van Peer Gynt (Grieg) en zoekt naar de meest perfecte uitvoering. Verder is er nog de Vintersaga van Larsson en enkele korte vrolijke stukjes van Liadov. En wie nog een stukje Mozart wil horen (Der Schauspieldirektor) zit ook goed bij dit concert dat samen met het koor gedirigeerd wordt door Kent Moussault.

Voor 12 euro (inclusief een consumptie) beleeft u een prachtig concert in kerstsfeer. Ook kinderen tot 12 jaar (7 euro) kunnen deze prachtige muziek en zang misschien wel voor hun eerste keer beluisteren. Met 10 minuten lopen kunt u de auto ook in Bloemstede of Bisonspoor kwijt.

Dus.. Tot ziens in De Ark, Duivenkamp Maarssenbroek op zondag 9 december, 14.30 uur!

Meer berichten