Foto:

Speelgoedbank aan de slag voor Sinterklaas

Door Ria van Vredendaal

Maarssenbroek - De afgelopen weken is er bij de Speelgoedbank naast de Voedselbank in Bloemstede hard gewerkt om met een volle winkel paraat te staan voor de grote Sinterklaasuitgifte.

Bea: ''Door de inzet van verschillende bedrijven, instellingen en inwoners kunnen wij de gezinnen die het echt nodig hebben voorzien van mooie sinterklaascadeautjes. Zo werd bij Zeeman Plesmanlaan de klanten gevraagd of zij voor een klein bedrag een cadeautje wilden kopen. Uiteindelijk hebben zij voor de Speelgoedbank tien volle dozen met nieuw speelgoed kunnen ophalen. Daarnaast werd er ook nog tweedehands speelgoed afgegeven. Bij Bruna Maarssen is een mand neergezet om tweedehands boeken in te zamelen, het resultaat hopen wij later deze week te zien. Tevens sponsort Bruna het inpakpapier, zodat alle cadeautjes ook mooi ingepakt kunnen worden. Ook de Sport Opvang Maarssen is de afgelopen weken druk bezig geweest met het inzamelen van speelgoed en is Norlandia kinderopvang een inzamelactie gestart. Zij zijn onlangs met een aantal kinderen bij de Speelgoedbank geweest om met eigen ogen te zien wat wij doen en waren zeer onder de indruk. De kinderen willen maar wat graag bijdragen aan het goede doel. Zij hopen komende periode heel veel speelgoed op te halen."

"Van Combi-isolaties Maarssen mochten wij een mooi bedrag van 150 euro in ontvangst nemen, waarvan nieuw speelgoed is gekocht. Ook veel inwoners zijn in de afgelopen periode actief geweest met het uitzoeken van het speelgoed van hun kinderen en hebben op deze manier ook mooie bijdrage kunnen leveren aan de hoeveelheid speelgoed dat beschikbaar gesteld zal worden. En tenslotte heeft Eetcafé Rabelais onlangs een etentje voor het bestuur van de Speelgoedbank gegeven, waar een heleboel mooie ideeën zijn ontstaan die wij verder kunnen uitwerken. Wij willen iedereen hartelijk danken voor de inzet.''

Kijk voor alle acties en openingstijden op de Facebook-pagina Stichting Speelgoedbank Stichtse Vecht.

Meer berichten