Foto: gemeente Stichtse Vecht
Foto: gemeente Stichtse Vecht (Foto: )

Lintje voor Vreelander Kees Hellingwerf

Vreeland/Esbeek - Geboren en getogen Vreelander Kees Hellingwerf mag zich sinds afgelopen vrijdag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Bij zijn afscheid als algemeen directeur, in verband met pensionering, van Koninklijke VIV Buisman BV speldde loco-burgemeester Jeroen Willem Klomps hem de bij deze koninklijke onderscheiding behorende versierselen op. Hellingwerf ontving de onderscheiding voor zijn vele verdiensten voor de zuivelbranche.

Met een groots feest nam Hellingwerf vrijdagavond in Esbeek afscheid als algemeen directeur van Koninklijke VIV Buisman BV, waar hij sinds 1981 in diverse functies werkzaam was, waarvan de laatste vijf jaar als algemeen directeur. Loco-burgemeester Jeroen Willem Klomps was speciaal voor deze gelegenheid naar het Brabantse dorp afgereisd om Hellingwerf te verrassen met de koninklijke onderscheiding. 

In zijn toespraak roemde loco-burgemeester Klomps de verdiensten van Hellingwerf. Hij typeerde hem als de man die de Nederlandse zuivelbranche op de wereldkaart heeft gezet. Mede door zijn toedoen staat deze branche zowel nationaal als internationaal in hoog aanzien.

Naast zijn werk als directeur bekleedde Hellingwerf een aantal nevenfuncties, zo was hij van 1988 tot 2015 bestuurder van Stichting pensioenfonds Dairy Trading, was hij lid vanaf 1997 lid van Eucolait of Dairy Trade in Brussel en was hij sinds 2007 lid, expert van de commissie Officiële Nederlandse Zuivelnoteringen van het ministerie van Economische Zaken. Daarnaast is Kees Hellingwerf al jaren als vrijwilliger actief in Vreeland. Hij vervult daar verschillende functies voor de Protestantse Gemeente Vreeland, zoals scriba en pastoraal bezoekmedewerker. Ook is hij penningmeester en secretaris van het 4 mei comité Vreeland en één van de mede-organisatoren van de jaarlijkse 4 mei herdenking in Vreeland.

Meer berichten