Schets van het beoogde beeld in Nigtevecht.
Schets van het beoogde beeld in Nigtevecht. (Foto: )

Informatieavond over sculpturen

Nigtevecht - Sculpturen Project Amsterdam-RijnKanaal (SPARK) is een particulier initiatief van de Utrechtse kunstenaar Ruud Kuijer. Kuijer wil zes monumentale beelden plaatsen langs het Amsterdam-Rijnkanaal, waarvan één in Nigtevecht. Kuijer presenteert zijn initiatief op woensdag 14 november in het dorpshuis van Nigtevecht.

De beelden zijn gepland bij zes waterkruisingen van het kanaal met een andere grote vaarweg. Zo worden Amsterdam, Stichtse Vecht, Utrecht West en Utrecht Zuid, Nieuwegein en Wijk bij Duurstede via een markante kunstroute aan elkaar verbonden. Alle beelden zijn gebaseerd op een cilindervorm en worden uitgevoerd in staal. De beelden worden door Kuijer speciaal gemaakt voor iedere locatie en verbinden zich telkens op een andere manier met het karakter van de plek. Dat geldt ook voor het beeld in Nigtevecht. Ruud Kuijer is met zowel Rijkswaterstaat als met Provincie Utrecht en de betrokken gemeenten in gesprek over de mogelijkheden.

Inwoners zijn welkom bij de presentatie op woensdag 14 november in het dorpshuis van Nigtevecht. Inloop vanaf 19.30 uur, presentatie van 20.00 tot 21.00 uur. Het model van het beoogde beeld is ook te zien in de bibliotheek van Breukelen tot 30 november of, aansluitend, in de bibliotheek van Loenen tot 21 december. Informatie: www.projectspark.nl, facebookpagina SculpturenProjectAmsterdamRijnKanaal.

Meer berichten