Vera Vandervesse organiseert een creatieve cursusmarkt in januari. Foto: Ria van Vredendaal
Vera Vandervesse organiseert een creatieve cursusmarkt in januari. Foto: Ria van Vredendaal (Foto: )

Deelnemers gezocht voor Cursusmarkt Maarssenbroek

Door Ria van Vredendaal

Maarssenbroek - Tijdens de organisatie van de Kunstronde Maarssenbroek kreeg Vera Vandervesse meerdere malen te horen 'Zo jammer dat het cursusproject niet meer bestaat!'. Zaterdag 19 januari komt er een creatieve cursusmarkt in De Valkenier. Vera Vandervesse en Tonnie Bakker zijn op zoek naar creatievelingen die een workshop of les kunnen geven.

Het was een in 1973 gestart initiatief met het idee door middel van kortlopende cursussen voldoende mensen te vinden die iets van hun kennis, kunde of hobby op een laagdrempelige wijze wilden doorgeven aan plaatsgenoten. Na vele succesvolle jaren stierf dit In 2009 een stille dood. ''Maar het cursusproject bleek nog altijd gemist door creatievelingen en creatievelingen in spe, en regelmatig kreeg ik de vraag of ik het cursusproject nieuw leven wilde inblazen. Dat gaat me echt boven het hoofd groeien, weet ik nu al. Maar om aan alle verzoeken te voldoen, ook met het oog om eenzaamheid te verminderen, wat toch de doelstelling was en is van de organisatie Kom Erbij waar ik deel van uit maak: zaterdag 19 januari komt er een creatieve cursusmarkt in De Valkenier."Vera Vandervesse: "Dat organiseer ik samen met Tonnie Bakker, die ik heb leren kennen door een oproep op Facebook om iemand te vinden om musea te bezoeken.

Zij heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het volgen van creatieve workshops en lessen. Samen proberen we weer creatief leven in Stichtse Vecht te krijgen. Voor nu zoek ik dus naar creatieve mensen die workshops/cursussen willen geven, die zich bij mij aan mogen melden: vvandervesse@ziggo.nl. Zij kunnen dan op 19 januari hun workshops laten zien van 10.00 tot 14.00 uur in De Valkenier in Maarssenbroek, en bezoekers kunnen zich gelijk inschrijven voor het voorjaar.'' Cursussen die al aangemeld zijn: Keramiek, Fotografie, Handlettering, Breien, haken en macramé, Creatief stempelen, Grafische druktechnieken, Visionbord, Speksteen, Drama en theater.

Meer berichten