Daphne Gakes uit Maarssen is zondag 11 november te zien in Lief Dagboek. Beeld: NTR
Daphne Gakes uit Maarssen is zondag 11 november te zien in Lief Dagboek. Beeld: NTR (Foto: )

Maarssense Daphne te zien in Lief Dagboek

Maarssen - In het programma 'Lief Dagboek' lezen mensen voor uit de dagboeken die ze in hun puberteit schreven. Voor het eerst, voor een volle zaal publiek. Spannende, onthullende en gênante verhalen. Verrassend, maar vaak toch ook heel herkenbaar. Daphne Gakes uit Maarssen is zondag 11 november om 21.20 uur op NPO1 te zien.

We zijn allemaal puber geweest. Iedereen kent de onzekerheid, het zoeken naar een identiteit, de worsteling met seksualiteit, de soms moeizame verhouding met ouders en de wereld om je heen. Sommigen van ons schreven de heftigste gevoelens destijds van zich af in een dagboek. Altijd met het idee dat ze door niemand gelezen zouden worden.

Maar nu is het tijd om elkaar en de pubers van nu te laten zien dat we allemaal door zo'n puberende periode gaan en er ondanks alles als volwassenen uitkomen. Onder leiding van presentator Marc-Marie Huijbregts lezen gewone volwassenen in het theater voor uit hun dagboeken. Daphne, de losgeslagen puber uit Maarssen, zocht haar heil op straat en belandde uiteindelijk bij Buro Halt.

Ook zijn de portretten van de voorlezers te zien en hoe ze zich met Marc-Marie en een dramaturg voorbereiden op hun performance. Bovendien zijn de reacties van ouders en anderen te zien.

Meer berichten