Ronald-Henk Ritsma uit Breukelen.
Ronald-Henk Ritsma uit Breukelen. (Foto: )

Voodookind: detective met vleugje science fiction

Breukelen - Ronald-Henk Ritsma uit Breukelen heeft een nieuw boek geschreven: Voodookind. Een spannende, vlot en realistisch geschreven avonturen-detective met een vleug science fiction en het bovennatuurlijke. Het verhaal speelt zich af rond een mysterieus kasteel op de Culloden heide in Schotland en een ruimtevaartrace op de Bahamas.

Rechercheurs McKagan en Craig onderzoeken een reeks mysterieuze sterfgevallen op de heide in Schotland, nabij een historisch slagveld. De dorpelingen denken dat het nabijgelegen kasteel Macdor behekst is, en dat een kwade macht verantwoordelijk is voor de moorden. Ze horen en zien vreemde geluiden en lichten.

Floris van Muiden is daar op vakantie met zijn ex Gwyneth Allwright en is erop gebrand om het kasteel te onderzoeken. Maar als het hem eindelijk lukt komt hij iets tegen dat hij liever niet had gezien. In de Bahamas beginnen de problemen. Het bedrijf waar hij voor werkt is in een race om het ruimtetoerisme verwikkeld en wil pertinent de eerste zijn.

Er gebeuren vreemde ongelukken en voorvallen en Floris wordt achtervolgd door pech. Intussen gaan McKagan en Craig door met hun onderzoek. De zaken lopen uit de hand en Floris komt tot de conclusie dat hij terug moet naar het kasteel in Schotland om de boel op te lossen. Is er sprake van een kwade macht of is het iets anders?

Zijn eerste managementboek 'Macht en Invloed' werd uitgegeven in 2011 door Atlascontact. Voodookind is zijn eerste thriller. Ritsma is deels opgegroeid in Frankrijk, in Nantes, waar een van zijn inspiraties, Jules Verne, zijn leven doorbracht. Momenteel woont hij in Breukelen. Om alles zo realistisch mogelijk te maken zijn veel situaties gebaseerd op eigen ervaringen of uitgebreid onderzoek. Tijdens de bruisende internetbubbel werkte hij voor de klm.com-afdeling en heeft de sterke groei van de website meegemaakt. Daarna heeft Ronald-Henk Ritsma vooral voor grote internationale corporates gewerkt op het vlak van Ecommerce, Big Data en CRM.

Meer berichten