Sabine Blom (links) en Inge Petit van Saar aan Huis. Foto: Judith Cappon Fotografie
Sabine Blom (links) en Inge Petit van Saar aan Huis. Foto: Judith Cappon Fotografie (Foto: ©judithcapponfotografie)

Mantelzorgorganisatie Saar aan Huis nu ook in Stichtse Vecht

'Saar aan Huis' is een landelijke organisatie voor aanvullende mantelzorg en is onlangs haar 25e vestiging gestart in Utrecht, Maarssen, Breukelen en omgeving.

Door Ria van Vredendaal

Stichtse Vecht - Sabine Blom van Assendelft, oprichter en directeur van Saar aan Huis Nederland legt uit: ''De overheid wil dat mensen langer thuis blijven wonen en zelf de regie in handen nemen. Velen willen en kunnen dat ook, maar wat extra hulp daarbij is fijn. Voor sommigen is dat echt een probleem. Thuiszorgorganisaties hebben het moeilijk door bezuinigingen en personeelstekort. Het is voor hen al een hele opgave om de gevraagde medische zorg te leveren. Tijd voor iets extra's is er niet. Vaak kan die geleverd worden door kinderen of vrienden, maar dat lukt niet altijd omdat die er domweg niet zijn, werken of ver weg wonen. Dan biedt Saar aan Huis een oplossing. Alle Saars zijn deskundig, goed opgeleid, Nederlandstalig en wonen in de regio. Iedereen is uitvoerig gescreend. Cliënten krijgen altijd hulp van dezelfde Saar die met zorg voor ze wordt geselecteerd, op het tijdstip dat ze zelf hebben aangegeven. Bovendien gaan we samenwerken met verschillende thuiszorgorganisaties in het land. Met als doel ouderen die thuis wonen nog beter te ondersteunen.''
De Oud-Zuilense Inge Petit is de vestigingsmanager voor de gemeente Stichtse Vecht. Afgelopen tien jaar was ze actief in de professionele arbeidsbemiddeling, als vrijwilliger voor hockeyclub MHV Maarssen en Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht. ''Uit eigen ervaring weet ik wat het is om mantelzorger te zijn. Ik weet waar het aan ontbreekt en wat nodig is.

De thuiszorg levert medische hulp en wij zorgen voor allerlei andere vormen van ondersteuning. Zoals licht huishoudelijk werk, gezamenlijk koken, een spelletje of boodschappen doen, persoonlijke verzorging en begeleiding bij doktersbezoek. Dit kan volledig naar eigen wens ingevuld worden. Maar Saar aan Huis helpt niet alleen ouderen. Ook gezinnen waar bijvoorbeeld één van de partners door ziekte langdurig uitvalt, kunnen een beroep doen op een Saar. En daar ben ik goed in: de juiste mensen bij elkaar brengen zodat iedereen daar blijer van wordt, dat geeft enorme voldoening. Laatst kreeg ik een reactie: 'Gezellig, mijn Saar heeft tijd!'. Daar doe ik het voor.''
De kosten voor een Saar aan Huis zijn gebaseerd op het aantal gewerkte uren tegen het afgesproken uurtarief. Dit betaalt de cliënt zelf of vanuit een Persoons Gebonden Budget (PGB). Meer informatie via de site: www.saaraanhuis.nl of via Inge Petit: 06-83798596.

Meer berichten