Hoogleraar Bob de Wit spreekt op 1 november bij Studio Idee in Loenen aan de Vecht. Tekst: Naomi Slijngard, foto: Joke Stapper
Hoogleraar Bob de Wit spreekt op 1 november bij Studio Idee in Loenen aan de Vecht. Tekst: Naomi Slijngard, foto: Joke Stapper (Foto: )

'We staan aan vooravond van vijfde revolutie'

Loenen - Hoogleraar Strategisch Leiderschap Bob de Wit, verbonden aan de universiteit van Nyenrode in Breukelen, zegt dat we aan de vooravond staan van de vijfde revolutie: de maatschappelijke revolutie die door digitale transformatie tot stand komt. Het gaat daarbij om de invloed op mens, bedrijf en maatschappij van technologieën en de toenemende digitalisering van bedrijfsprocessen. Robots die veel van onze banen gaan overnemen zorgen ervoor zorgen dat we tijd krijgen voor andere zaken, zoals de zorg voor onze ouders. Keerzijde is dat een selecte groep mensen het voor het zeggen zal krijgen. De Wit: "Techbedrijven zijn de nieuwe elite die de economische groei en macht naar zich toe trekken". Volgens de hoogleraar is er ook verandering van het politieke landschap op komst. In zijn inaugurele rede heeft De Wit gezegd dat er een verschuiving gaat plaatsvinden van politieke partijen naar individuele leiders en dat er daarnaast sprake is van een afbrokkelend en verdeeld Europa. Donderdag 1 november spreekt De Wit over digitale transformatie in het openbaar bestuur op de tweede bijeenkomst van het politieke programma van Studio Idee in Loenen aan de Vecht, Driehovenlaan 2. De inloop is vanaf 19.30 uur, start programma 20.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Meer berichten