Joke Kegel van Poetic Leaves in de Nicolaaskerk in Vreeland. Tekst en foto: Joke Stapper
Joke Kegel van Poetic Leaves in de Nicolaaskerk in Vreeland. Tekst en foto: Joke Stapper (Foto: )

Nicolaaskerk opent haar deuren voor muziekliefhebbers

Vreeland - In de Nicolaaskerk in Vreeland is zondag 28 oktober om 15.00 uur een optreden van het Duo 'Poetic Leaves'. Otto van den Aardweg speelt op gitaar; Joke Kegel als sopraan. Dansimprovisaties worden verzorgd door Maria Mavridou.

Aanleiding voor het optreden was een bezoek aan de kerk van Vreeland tijdens een muzikaal evenement. Joke Kegel voelde toen sterk de wens om zelf een keer in het sfeervolle kerkje te werken met Otto van de Aardweg, waar ze al vele jaren samen mee optreedt. Gedurende de voorbereiding ontstond de mogelijkheid om een extra dimensie te geven aan enkele composities door er dans aan toe te voegen.
Danseres Maria Mavridou is afkomstig uit Griekenland, studeerde dans en choreografie. Joke Kegel: "Ik ben zeer verheugd met de bijdrage van Maria. Dans is voor mij heel belangrijk; het staat als het ware voor mijn jeugd waarin ik zelf, naast zang en het maken van andere muziek ook graag danste." Joke Kegel volgde haar opleiding op het conservatorium van Amsterdam, ze volgde zanglessen bij onder andere Marianne Kweksilber en Lucia Meeuwsen. Haar jeugd bracht Kegel door in Abcoude en Baambrugge, van daaruit werden haar de eerste muziekbeginselen bijgebracht door Nora Rijkens. Momenteel geeft zij zelf, geïnspireerd door haar vroegere pianolerares les aan jonge leerlingen. Zowel bij de pianoleerlingen als tijdens de zangles vindt ze het belangrijk om veel persoonlijke aandacht te geven aan al haar leerlingen. Otto van den Aardweg studeerde klassiek gitaar aan het Hilversums conservatorium. Op zijn advies schreef Joke Kegel een compositie voor het internationaal korenfestival in Arnhem. Toen deze compositie 'Stroomt water' met de eerste prijs beloond werd, is het stuk uitgevoerd en uitgegeven door Donamus. Voor de zondagmiddag in Vreeland heeft Joke Kegel samen met Otto van den Aardweg een mooi internationaal programma samengesteld, waarbij de muziek van de Engelse componisten John Dowland en Benjamin Britten te horen is. Vervolgens wordt er een Ierse country song vertolkt. Five Quiet songs van John Duarte wordt gevolgd door Italiaanse suites door gitarist Van den Aardweg. Hierbij is Mavridou te zien met een dansimprovisatie. Vervolgens een blokje Bach en zang, dans en gitaarmuziek door Spaanse, Argentijnse en Cubaanse componisten. Het slotstuk van het optreden is 'Un beau baisser' van Andriessen uit de opera George Sand. Een uur om even weg te dromen met Poetic Leaves en dans van Maria Mavridou. Kaarten inclusief drankje 15 euro. Reserveren via jokegel@xs4all.nl. Entree voor kinderen is gratis.

Meer berichten