Maarssen Schippersgracht
Maarssen Schippersgracht (Foto: Giel Gulpers)

Lustrum Fotoclub Loenen

LOENEN AAN DE VECHT - Op zaterdag 10 november van 11.00 tot 16.00 uur viert Foto- en Videoclub Loenen het 60-jarig jubileum/12e lustrum in Cultureel Centrum ’t Web. De toegang is gratis. De hele dag door zijn er lezingen en filmpresentaties:

In de kleine zaal worden drie verschillende lezingen gegeven door Robert van Sluis; zie overzicht. Leden Gerhard Hof & Giel Gulpers presenteren foto’s die gemaakt zijn door leden n.a.v. ruim 150 aquarellen en 10 pentekeningen in het Verkade album De Vecht. De lezingen duren ongeveer een half uur.

In de grote zaal zal elk uur de ‘making of Glass II’ worden getoond, waarin leden Ad Schrijvers en Edwin Friedenberg laten zien is wat er gedaan moet worden om foto’s te maken van een bierglas (met bier) dat kapot wordt geschoten. De gemaakte foto’s zijn aanwezig.

Overzicht
11.00 uur Gerhard & Giel: Verkade

11.30 uur Robert van Sluis: 21 tips voor betere reisfotografie

12.00 uur Edwin & Ad: the making of Glass II

12.45 uur Gerhard & Giel: Verkade

13.00 uur Edwin & Ad: the making of Glass II

13.15 uur Robert van Sluis: reisreportage over Noord-Korea

14.00 uur Edwin & Ad: the making of Glass II

14.30 uur Gerhard & Giel: Verkade

15.00 uur Edwin & Ad: the making of Glass II

15.00 uur Robert van Sluis: reisreportage over het kleurrijke Holi-festival in India

Leden van de Fotoclub hebben foto’s gemaakt van de Vechtstreek. Hun 30 mooiste foto’s op posterformaat 42 cm x 60 cm. zijn te koop voor slechts € 10,-.

Er komt een stand voor de favoriete foto van bezoekers, te beoordelen door Robert van Sluis. Wat vindt een beroepsfotograaf van je foto? Neem hem mee en laat deze beoordelen. Genius-bar over camera’s: als je meer wilt weten over je camera dan kun je hier je vragen stellen. Informatie o.a. over camera’s Canon, Nikon, Sony, Panasonic, smartphone. Stand Macrofotografie: ‘De wondere wereld van het kleine’. Voor de kinderen richten wij een speciaal hoekje in.

Stand I-pad & stand foto/videobewerking: wil je informatie over fotobewerkingsprogramma’s (b.v. Photoshop, Lightroom, etc.) en/of heb je vragen over je I-pad dan kun je deze hier stellen. In de stand met fototijdschriften en fotoalbums kun je zien wat er zoal aan tijdschriften op de markt is en wat de mogelijkheden met een fotoalbum zijn.

Heb je interesse in het bijwonen van een bijeenkomst van de Fotoclub? Kom dan gratis op twee avonden bij ons kijken. Kijk op de website naar het programma. Locatie ’t Web, Spinnerie 15, Loenen aan de Vecht. Zie www. fotovideoclubloenen.nl.

Meer berichten