Sportinstructeur en mede organisator van de spinningmarathon Eric Kamphuis in de sportzaal van PI Nieuwersluis.
Sportinstructeur en mede organisator van de spinningmarathon Eric Kamphuis in de sportzaal van PI Nieuwersluis. (Foto: PI Nieuwersluis)

Miss Utrecht en bekende presentatrices doen mee aan spinningmarathon in vrouwengevangenis

NIEUWERSLUIS - Miss Beauty of Utrecht 2018 Zoë Jaarsma doet mee met de 24-uurs spinningmarathon in de vrouwengevangenis Nieuwersluis. In het weekend van 27 oktober stapt zij samen met medewerkers, gedetineerden en andere deelnemers op de spinningfiets om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Ook bekende tv-presentatrices Anita Witzier en Nicole Buch doen mee.

De Vinkeveense Jaarsma doet mee omdat ze het een prachtig initiatief vindt dat gedetineerde vrouwen zich inzetten voor een goed doel als Pink Ribbon. Ze zegt daarover: “Veel vrouwen komen in aanraking met borstkanker op een moment in hun leven omdat of zijzelf, of een naaste er mee te maken krijgt. Ik ben blij dat ik mijn steentje bij kan dragen door te fietsen in de vrouwengevangenis en geld in te zamelen voor onderzoek naar borstkanker.”

KRO-NCRV presentatrice Anita Witzier is geen onbekende in Penitentiaire Inrichting Nieuwersluis. Witzier draaide begin dit jaar een aantal maanden mee in de gevangenis voor de opnames van het tv-programma Anita wordt opgenomen. “Wij doen als Anita wordt opgenomen-team mee omdat we het heel bijzonder vinden dat een gedetineerde zich sterk maakt en het initiatief neemt om een spinningmarathon te organiseren en dat daar door de PI ook gehoor aan wordt gegeven. Tegelijkertijd is Pink Ribbon natuurlijk een heel belangrijk doel, nog steeds worden te veel vrouwen getroffen door de diagnose borstkanker. We moeten alert en aware blijven. Iedere vorm van inzet en aandacht helpt daarbij”, laat ze weten.

Ook producent en presentatrice Nicole Buch is geen onbekende binnen de gevangenismuren: “Door de jarenlange serie ‘Buch in de Bajes’ is er natuurlijk een verwantschap met het gevangeniswezen . Daarnaast zet ik me sinds Menno’s overlijden zoveel mogelijk in tegen kanker. Te veel mensen hebben met deze vreselijke ziekte te maken, dus daar waar ik mijn bijdrage kan leveren in de strijd ertegen: graag!”

Meefietsen in de avond en nacht
Het spinning-evenement wordt voor de twee keer georganiseerd door personeel en gedetineerden van de PI Nieuwersluis. Nieuw dit jaar is dat iedereen kan deelnemen, ook mensen van buiten de muren. Die kunnen voor 25 uur per uur meefietsen op zaterdag 27 oktober tussen 17.00 uur en 7.00 uur de volgende ochtend. De gedetineerde dames trappen de marathon zaterdag 27 oktober om 14.00 uur letterlijk en figuurlijk af. Aanmelden voor het evenement kan alleen vooraf door een mail te sturen naar e.kamphuis@dji.minjus.nl onder vermelding van de gewenste tijd. Alleen doneren is ook mogelijk. Meer informatie is te vinden op de actiepagina van Pink Ribbon.

Meer berichten