Nieuwe cursus EHBO van start

TIENHOVEN - Jarenlang schommelde het aantal leden van de Tienhovense EHBO-vereniging rond de 18. Maar op 1 oktober beginnen maar liefst 13 nieuwe leden aan hun EHBO-cursus in het dorpshuis. Zelf verbanden leggen en leren reanimeren zit weer in de lift!

De nieuwe leden komen uit Tienhoven en Westbroek. Maandag 1 oktober is de aftrap van de cursus, waarbij ze in 10 maandagavonden alles leren om snel en veilig eerste hulp te bieden. Elke avond staat een ander thema centraal, zoals verbanden leggen, vergiftiging, brandwonden, kinder-ehbo en reanimeren. Door docente Georgina de Graaf wordt de theorie en praktijk in rap tempo afgewisseld. Af en toe komen er ook getrainde 'slachtoffers' (Lotussen) om op te oefenen, en in het voorjaar mogen de cursisten hun lessen in praktijk brengen bij een in scène gezette calamiteit - in samenwerking met de brandweer. De cursus in het dorpshuis wordt afgesloten met een examen. Om EHBO-bevoegd te blijven komen de cursisten elk jaar in de winterperiode op herhalingscursus.

In Tienhoven zijn EHBO'ers inzetbaar tijdens de oranjefeesten, bij sport- en schaatsevenementen en natuurlijk bij elk incident waar ze kunnen assisteren.

Meer berichten