Sportinstructeur en mede organisator van de spinningmarathon Eric Kamphuis in de sportzaal van PI Nieuwersluis.
Sportinstructeur en mede organisator van de spinningmarathon Eric Kamphuis in de sportzaal van PI Nieuwersluis. (Foto: Sander Kuipers)

Fiets mee voor het goede doel in vrouwengevangenis Nieuwersluis

NIEUWERSLUIS - De Penitentiaire Inrichting Nieuwersluis opent op zaterdag 27 oktober de deuren voor een 24 uur durende spinningmarathon voor het goede doel. Belangstellenden kunnen in de avond en nacht meedoen door een spinningfiets te huren. De marathon vindt plaats in de sportzaal van de vrouwengevangenis. De overige uren fietsen personeel en gedetineerden mee. De gehele opbrengst wordt gedoneerd aan Pink Ribbon, de organsiatie die strijdt tegen borstkanker.

Het evenement wordt georganiseerd door personeel en gedetineerden. "Vorig jaar hebben we een spinningmarathon georganiseerd die zeven uur lang duurde. Daar deden alleen medewerkers en gedetineerden aan mee. Dit jaar pakken we het groter aan. Voor het eerst kunnen ook mensen van buiten meedoen. Mijn doel is om samen met de andere deelnemers te strijden tegen kanker", zegt gedetineerde Dina, een van de initiatiefneemsters van het evenement.

24 uur fietsen
De fietsen moeten 24 uur draaiende gehouden worden. De gedetineerde dames trappen de marathon zaterdag 27 oktober om 14.00 uur letterlijk en figuurlijk af. Vanaf 17.00 uur nemen de bezoekers van buiten het over. Die kunnen voor 25 euro per uur meefietsen tot 7.00 uur in de volgende ochtend. Vanaf 7.00 uur tot 14.00 uur nemen de gedetineerde dames en het personeel van PI Nieuwersluis het weer over. De spinninglessen worden verzorgd door diverse instructeurs die zich belangeloos inzetten voor deze actie. Daarnaast vinden veel leuke en muzikale activiteiten plaats gedurende de marathon. De inschrijving is inmiddels geopend.

Aanmelden voor het evenement kan alleen vooraf door een mail te sturen naar e.kamphuis@dji.minjus.nl onder vermelding van de gewenste tijd. Alleen doneren is ook mogelijk. Meer informatie is te vinden op de actiepagina van Pink Ribbon: https://bedrijven.voorpinkribbon.nl/team/piv-nieuwersluis-goes-pink-again

Meer berichten