Leerlingen aan de slag tijdens de techniekexperience
Leerlingen aan de slag tijdens de techniekexperience (Foto: Van Randen)

Techniekexperience op het Niftarlake

MAARSSEN - Afgelopen week konden leerlingen van het Niftarlake College kennismaken met de wereld van techniek. Als kick-off van het vak Technologie & Toepassing was de ‘Alles is techniek Experience’ van OTIB op school. In deze experience konden de leerlingen kennismaken met Virtual Reality, hun eigen badkamer ontwerpen en nog veel meer leren over techniek.

Sinds dit schooljaar is het Niftarlake van start gegaan met het vak Technologie & Toepassing. Dit vak is onderdeel van het Beta Challenge Programma, een uniek programma voor Mavo-leerlingen waar gewerkt wordt aan projecten vanuit het bedrijfsleven. Ook vindt nauwe samenwerking plaats met vervolgopleidingen. De leerlingen ontdekken zo wie zij zijn, waar zij goed in zijn en wat zij later willen gaan doen.

Dit jaar draait het Niftarlake een pilot met dit programma in leerjaar 1. De verwachting is dat per 1 januari 2019 de officiële licentie wordt verleend en dat het programma wordt uitgebreid naar de hogere leerjaren.

De inzet van de techniekexperience is mogelijk gemaakt door OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf. OTIB zet zich in om meer jongeren te motiveren voor techniek.

Meer berichten