Het Kompas Maarssen is nu een echte Vierkeerwijzer school!

MAARSSEN - Het Kompas werkt intussen alweer voor het 5e jaar met Vierkeerwijzer. Vierkeerwijzer is een organisatiemodel voor echt adaptief onderwijs. Op Het Kompas werken we volgens dit model bij de wereldoriënterende vakken.

Ieder kind is anders en leert ook op een andere manier. Vierkeerwijzer gaat hierbij uit van acht intelligenties; muziek, taal, kijk, ik, getallen, doe, samen, en natuur. Door met Vierkeerwijzer te werken kunnen kinderen zelf kiezen op welke manier zij aan de leerstof werken.

Dit schooljaar zijn we gestart met ‘Thema’s in Samenhang’. Dit zorgt ervoor dat de hele school werkt aan hetzelfde thema. Ook werken de groepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8 samen. Op dit moment werken we aan het thema ‘mijn lijf’. We ontdekken daarbij niet alleen wat er aan het lijf zit, maar bijvoorbeeld ook wat er in je lijf zit, het skelet, gezond eten, wat je verschillende zintuigen doen en allergieën.

Na een aantal jaren van ontdekken, leren en organiseren was het op maandag 17 september zover, Het Kompas Maarssen is vanaf nu een echte gecertificeerde Vierkeerwijzer school!

Samen met Marco Bastmeijer, de maker van Vierkeerwijzer, maakten we er een feestje van. De school kreeg een diploma en de kinderen een kleinigheidje.

’s Middags ging de hele school verder aan de slag met alle leuke opdrachten en was er gelegenheid voor ouders om binnen te lopen.

Meer informatie over Vierkeerwijzer op het Kompas kunt u vinden op www.kompas-maarssen.nl

Meer berichten