Vlag Tienhoven Toontal
Vlag Tienhoven Toontal (Foto: Tienhoven Toont)

Tienhoven Toont.. Kunst Klank Kleur

TIENHOVEN – Op zaterdag 29 september vindt voor de elfde keer het cultureel festijn ‘Tienhoven Toont Kunst Klank Kleur’ plaats. Ook dit jaar is er veel te horen en te zien in onze kunstzinnige dorpen Oud Maarsseveen en Tienhoven. Een evenement wat u niet mag missen!

Tienhoven is een creatief dorp, dat blijkt opnieuw uit het aantal deelnemers van het tweejaarlijks terugkerende cultuurfestijn. Verzamelaars, kunstenaars en muzikanten zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidingen. Inmiddels is het evenement het dorp ontgroeid, bezoekers komen zelfs van ver buiten de regio. Om 10.30 uur starten de activiteiten en worden de deuren geopend van de twee musea: het ‘Schaatsmuseum’ en ‘Streekmuseum Vredegoed’. Ook de overige deelnemers, herkenbaar aan de ‘Tienhoven Toont’ vlag, openen hun deuren om u deelgenoot te maken van hun verzameling, hobby of muzikaliteit. De molenaar van ‘De Trouwe Wachter’ vertelt spannende verhalen en ook een tochtje met de brandweerauto, de hinnikwagen of een vaartocht op de tienhovense plassen behoort weer tot de mogelijkheden. Opvallend is dat sommige verzamelaars hun huiskamers of schuren als expositieruimte voor foto’s, keramiek, schilderijen etc. inrichten.

Om 15:00 uur een primeur! Het weerstation Tienhoven wordt geopend aan de Middenweg 6 – Tienhoven. Maar er is nog veel meer, kom en geniet van Tienhoven Toont!

Tussen 10.30 en 16.00 uur vinden diverse muziekoptredens plaats welke staan vermeld op ons programma wat reeds huis aan huis in Tienhoven en Oud Maarsseveen is verspreid. Ook is het volledige programma terug te vinden op onze website www.tienhoventoont.nl en kunt u ons vinden en volgen op Facebook.

Orkest SDG-Tienhoven sluit het culturele festijn af met een uitdagend en swingend concert om 16.30 uur bij Streekmuseum Vredegoed aan de Heuvellaan 7 te Oud Maarsseveen.

Voor meer informatie over Tienhoven Toont kunt u mailen naar info@tienhoventoontl.nl.

Meer berichten