VV Maarssen VR1 pakte met 10-0 uit in de eerste bekerwedstrijd. Foto: Jorgos Theteroglou
VV Maarssen VR1 pakte met 10-0 uit in de eerste bekerwedstrijd. Foto: Jorgos Theteroglou (Foto: Jorgos Theteroglou)

Maarssen VR1 haalt de tien in eerste bekerwedstrijd

MAARSSEN - Maarssen VR1 heeft zondag een showtje weggeven op Sportpark Daalseweide. In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen moest VV Limmen even dimmen. Met heerlijke aanvallen en combinaties werd de ploeg stukgespeeld en verschenen er dubbele cijfers op het scorebord. Grote vrouw aan Maarssen-kant was Tanja van Gog, die vier doelpunten voor haar rekening nam.

Na drie goede oefenwedstrijden begon het echte werk. Op het programma stond de eerste wedstrijd in de groepsfase van de KNVB-beker. De eerste tegenstander was VV Limmen, dat afgelopen seizoen promoveerde vanuit de 2e klasse naar de 1e klasse. Coach Van Dijk besloot met drie verdedigers achterin te spelen. Nikita Theteroglou werd doorgeschoven naar het middenveld in een 3-4-3 formatie. Op een zonovergoten Daalseweide was het vanaf de eerste minuut Maarssen dat de klok sloeg. Met heerlijke combinaties werd de verdediging van Limmen kapotgespeeld. Met name Sarina Pua was ongrijpbaar. Dit resulteerde binnen 25 minuten in een 4-0 tussenstand voor Maarssen, waarbij de vierde goal van Sarina Pua de mooiste was. Met een soort van kung-fu trap wist ze de bal achter de keepster te werken en kreeg ze het publiek op de banken. De overige goals werden gemaakt door Tanja van Gog (2x) en Linda van der Meijden. Na deze wervelende eerste 25 minuten ging het voet even van het gaspedaal. Kansen waren er nog genoeg, maar gescoord werd er niet meer voor de rust. Ruststand derhalve: 4-0.

Na de rust verscheen Laura van Beek in het veld voor Sharona Abels. Binnen 50 seconden lag de bal alweer in het netje. Beginnend met een een-tweetje tussen Marieke Baas en Sarina Pua op rechts, waarna de bal bij Nikita Theteroglou belandde op het randje van het strafschopgebied. Die draaide in één beweging om haar as heen en gaf vervolgens een perfecte steekbal met buitenkant voet. Laura van Beek had hem voor het intikken en scoorde met haar eerste balcontact in de wedstrijd de 5-0. De frustratie nam vervolgens toe bij Limmen. Uitblinkster Sarina Pua werd door twee speelsters keihard tegen de grond gewerkt. In het vervolg van de wedstrijd speelde Maarssen een stuk minder dan in de eerste helft. De passing was soms onnauwkeurig, waardoor ook Limmen wat plaagstootjes kon uitdelen. Tot echte kansen leidde het niet, behalve één die afgefloten had moeten worden door de scheidsrechter wegens een overtreding op Nico Schat. Keepster Sanne van Impelen redde echter fantastisch. Ondanks de mindere tweede helft liep Maarssen wel uit naar 7-0 door de eerste goal van het seizoen van topscorer Marieke Baas en de derde van de middag voor Tanja van Gog. In de blessuretijd kreeg Limmen de rekening gepresenteerd voor het blesseren van Sarina Pua. Vanwege de lange blessurebehandeling trok de scheidsrechter er acht minuten bij. Hierin scoorde Maarssen nog drie keer. Cynthia Buis draaide een corner in één keer erin, Sarina Pua scoorde haar tweede van de middag en Tanja van Gog zorgde voor het slotakkoord met haar vierde.

Meer berichten