Foto:

Open Lucht River Concert op de Vecht

Door Joke Stapper

Een droom die uitkomt

Op de plaats van het interview heerst volstrekte rust. Elfride Zeldenrust ontvangt me bij haar thuis aan het Zandpad in Nieuwersluis. De rust die er heerst is een grote tegenstelling met de werkzaamheden van Elfride die erop zitten en waar ze nog volop bezig is te verrichten voor het Open Lucht River Concert op de Vecht op zaterdag 18 augustus.

nieuwersluis - Elfride: "Ik droomde al jaren van een soort festival zoals het Grachtenfestival in Amsterdam. Er is al heel veel op het gebied van lichte muziek, maar ik wil heel graag de klassieke muziek, die mijn passie is, promoten in Stichtse Vecht. En aangezien de Amsterdamse elite uit de Gouden Eeuw hun buitenhuizen aan de Vecht hadden, gaat met dit Concert op de cultuur-historische Vecht mijn droom in vervulling.
Het concert is uiteraard interessant voor mensen die al van klassieke muziek houden, maar daarnaast hoopt Zeldenrust een groot publiek te bereiken van mensen die nog niet gewend zijn om klassieke concerten te bezoeken.
Het verbinden van bewoners binnen de Stichtse Vecht door haar passie voor klassieke muziek te delen is wat Elfride Zeldenrust motiveert om zoveel werk te verrichten zodat het concert op de Vecht een succes wordt. "Het is niet commercieel opgezet en hoewel er ruimte is voor veel bezoekers, wil ik het graag een intieme sfeer geven. Iedereen is welkom. Kom met een sloepje, jacht, kano of roeiboot en neem een gezellig picknickmandje mee."
Veel sponsoren zijn bereid gevonden om een bijdrage te leveren en zelf de gevangenis zet zijn spreekwoordelijk deuren open om een bijdrage te leveren. Zeldenrust heeft een groot netwerk met regionale ondernemers opgebouwd. Vanuit haar muziekverleden kent ze heel veel musici, waarvan ze een topselectie uitnodigde om hun bijdrage te leveren aan het live concert.
Naast de gratis plaatsen zijn er 60 betalende gasten die getrakteerd worden op allerlei lekkers, een glaasje vooraf en een heerlijke maaltijd. Door de bijdrage van de betalende gasten kan een klein deel van de kosten worden betaald.
"Naast de hele organisatie rest mij te hopen op mooi weer zodat met het Open Lucht Concert op de Vecht een nieuwe traditie geboren wordt."
Parkeren vanaf kwart over vijf op het Gevangenisterrein. Aanvang concert 19.30 uur.

Meer berichten