De vrouwen van VV Maarssen zijn in training voor het komende seizoen.
De vrouwen van VV Maarssen zijn in training voor het komende seizoen. (Foto: Linda van der Meijden)

Vrouwen Maarssen klaar voor avontuur in de hoofdklasse

Danny van der Linden

De vrouwenselectie van VV Maarssen is bezig met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De ploeg van trainer Marcel van Dijk promoveerde afgelopen seizoen naar de hoofdklasse.

maarssen - ,,Het liefst zouden wij een rol van betekenis willen spelen in de hoofdklasse", begint Van Dijk zijn verhaal. ,,Maar welke rol dat wordt zal moeten blijken." Maarssen mist bij aanvang van de competitie twee belangrijke speelsters in Lianne Grin kampt met een achillespeesblessure terwijl Linda van der Meijden nog niet is hersteld van haar knieproblemen. ,,Dat is voor ons een aderlating", erkent Marcel van Dijk. ,,Zij kunnen het verschil maken. Laat ik het zo zeggen: als wij over een compleet team beschikken kunnen we echt een rol spelen in de hoofdklasse."

Dat zal in elk geval moeten gebeuren zonder de talentvolle Femke Bon. Zij verliet VV Maarssen in verband met haar studie in Delft. ,,Gelukkig hebben we ook twee versterkingen kunnen halen", vertelt Van Dijk. ,,Van Heerenveense Boys komt Lois Banda over. Zij komt in Maarssen wonen en heeft ervaring in de hoofdklasse, dus dat komt mooi uit. De andere nieuwkomer is Tanja Gog die in het verleden voor SDO uit Bussum heeft gespeeld."

Marcel van Dijk begint aan zijn tweede seizoen bij de vrouwen van VV Maarssen en geeft aan het erg naar zijn zin te hebben. ,,Deze groep is heel ambitieus, dat is prettig om mee te werken", zegt de oefenmeester die vanaf komend seizoen ook het nieuwe zaterdagelftal van de Maarssense vrouwentak onder zijn hoede neemt. ,,Dat team begint in de derde klasse", vertelt Van Dijk. ,,De bedoeling is dat we het niveau binnen enkele jaren opkrikken zodat de zaterdag- en zondagafdeling op een gelijk niveau gaan spelen. Op termijn wil de club met de vrouwenafdeling overstappen naar de zaterdag."

De mannenafdeling van VV Maarssen investeerde afgelopen periode flink in het eerste elftal. Als trainer van de vrouwen kent Marcel van Dijk geen jaloezie. ,,Die werelden moet je toch gescheiden zien. Natuurlijk is vrouwenvoetbal in opkomst, maar bij de meeste verenigingen ligt de focus nog steeds op de mannenselecties. Dat is bij bij VV Maarssen niet anders. Maar daar stoor ik me niet aan. Ik weet hoe het werkt."

Meer berichten