De vernieuwde selectie is van de week al begonnen met trainen
De vernieuwde selectie is van de week al begonnen met trainen (Foto: VV Maarssen)

Nieuw: VV Maarssen Voorbereidingstoernooi

MAARSSEN - De mannenselectie van VV Maarssen is al weer begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Deze week lagen de kledingpakketten netjes klaar en werd er onder tropische temperaturen een eerste training afgewerkt. Een nieuw onderdeel van de voorbereiding: op donderdagavond 23 en zaterdag 25 augustus organiseert VV Maarssen het Voorbereidingstoernooi voor 1e en 2e selectieteams.

Deelnemende verenigingen zijn naast VV Maarssen: VV De Meern zaterdag, EDO (U) en s.v. Loosdrecht. Het toernooi is bedoeld als voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar ook een moment van netwerken en gezelligheid. Veel spelers en stafleden van de deelnemende verenigingen kennen elkaar goed of hebben met elkaar gespeeld. Daarom is er op de donderdag na afloop van de wedstrijden een programma met livemuziek in het clubhuis van VV Maarssen.

De wedstrijden op donderdag vangen aan om 19.00 uur en duren 2x 40 minuten. De wedstrijden van de tweede teams beginnen op zaterdag om 12.00 uur en de wedstrijden van de eerste teams om 14.30 uur. De wedstrijden op zaterdag duren 2x 45 minuten.

Zaterdag direct na afloop van de laatste wedstrijden zal de uitslag bekend worden gemaakt en vindt de prijsuitreiking plaats op het hoofdveld van VV Maarssen. De totalen van de eerste en tweede teams per vereniging worden bij elkaar opgeteld om te bepalen welke vereniging winnaar wordt van deze eerste editie van het Voorbereidingstoernooi.

Het Voorbereidingstoernooi kent een speciale puntentelling. Zoals gebruikelijk levert een overwinning 3 punten op, een gelijkspel 1 punt en een nederlaag 0 punten. Maar bij een overwinning ontvangt het winnende team een ½ punt extra voor elk doelpunt dat het meer gescoord heeft dan de tegenstander. Verder wordt er een ‘Speler van het Toernooi’-trofee uitgereikt. De trainers geven punten aan de spelers van de tegenpartij.

Meer berichten