Stagebegeleider Wilma Louwerse, directeur irene Domburg en stagiair Lisanne Timmerman van Handjehelpen met hun cheque
Stagebegeleider Wilma Louwerse, directeur irene Domburg en stagiair Lisanne Timmerman van Handjehelpen met hun cheque (Foto: William Schrikker)

Vervoersproject 'Eigenweis op reis' wint prijs

STICHTSE VECHT - Vrijwilligersorganisatie Handjehelpen uit Utrecht heeft de William Schrikker Initiatief Prijs van 15.000 euro gewonnen met het project ‘Eigenwijs op reis’. Het gaat om een initiatief dat in 2015 is gestart met de gemeente De Ronde Venen en Stichtse Vecht en waarbij kinderen met een beperking zelfstandig leren reizen.

Hierdoor hoeven zij geen gebruik meer te maken van het leerlingenvervoer en worden zij zelfstandiger. Samen met een stagiair van Handjehelpen leren de kinderen uit het speciaal onderwijs met de trein, bus óf op de fiets naar school en weer naar huis te reizen. Eigenwijs op reis is inmiddels ook opgepikt in Houten.

Jury unaniem
De jury vond het vooral een charmant en praktisch initiatief en is er van overtuigd dat dit echt het verschil voor de kinderen kan maken. Het project sprong eruit door zijn eenvoud en dat het een hoog betrekkingsniveau kent door het werken met stagiairs. Bovendien kan het traject ook worden ingezet bij mensen zonder een jeugdzorg maatregel. Directeur Irene Domburg van Handjehelpen over de prijs: “Wij voelen dit als een erkenning van de formele zorg, voor het 'gewoon doen' van onze organisatie. Wij gaan met het bedrag nog meer jonge mensen eigenwijs leren reizen”.

Meer berichten