high tea opening (overkapping) terras
high tea opening (overkapping) terras (Foto: Isabel Biesterveld)

Terras feestelijk geopend met een high tea

BREUKELEN - Na een aantal weken van voorbereiding, waaronder het verzamelen van allerlei theepotten, leuke kop en schotels, het maken van versiering en een boodschappenlijst voor de hartige en de zoete lekkernijen en het inzingen van een gelegenheidskoor, werd afgelopen zaterdag 14 juli een feestelijke high tea gehouden op dagverzorging de Twijg te Breukelen.

Het doel van deze activiteit was tweeledig naast uiteraard de derde, nameljk die van een gezellig samen zijn met elkaar. De high tea werd een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Zo krijgt onder ander de mantelzorger de gelegenheid andere mantelzorgers, de vrijwilligers, de medewerkers en overige deelnemers van de Twijg te leren kennen. Ook de deelnemers van de Blijf Actief Groepen wordt op deze manier de gelegenheid geboden een kijkje in onze keuken te nemen, daar de groepen zo nu en dan ook met elkaar samenwerken.

Daarnaast hadden medewerkers en deelnemers van de Twijg al heel lang iets op hun wensenlijstje staan. Het was namelijk vaak onmogelijk om buiten op ons terras te zitten. Dit terwijl de Twijg een prachtig uitzicht heeft aan de kanaalzijde. Denk aan het voorbij gaan van wandelaars, fietsers en de scheepvaart dat een levendig beeld schept. In samenwerking met het bestuur, de medewerkers en de clientenraad van Stichting Zorggroep de Vechtstreek hebben we afgelopen najaar een prachtige overkapping kunnen realiseren. Dit maakt het buiten zitten weer aangenaam en was dus ook een goede reden voor een feestelijke opening.

Deze middag bracht ruim 70 mensen bij elkaar. En daar het weer ons goed gezind was, konden we de genodigden zowel binnen als buiten een zitplaats aanbieden.

De Twijg is een onderdeel van Stichting Zorggroep de Vechtstreek en biedt begeleiding en ondersteuning aan zelfstandig wonende ouderen. De dag verzorging ontlast familie en mantelzorger en draagt er zo mede aan bij dat deelnemers zo lang als mogelijk ook zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. De Blijf Actief Groep komt eens per week bij elkaar en biedt naast begeleiding en ondersteuning ook informatie over ouderenzorg aan deelnemer en desgewenst mantelzorger. Daarnaast vindt men daar ook onderlinge herkenning bij wat te doen indien men vergeetachtig wordt en daarbij hulp wenselijk is. In sommige situaties wordt er ook individuele begeleiding aan huis gegeven. Voor meer informatie mag u ons altijd bellen op 0346-258416

Meer berichten