Jeroen de Jong neemt afscheid en vertrekt naar Waarder.
Jeroen de Jong neemt afscheid en vertrekt naar Waarder. (Foto: )

Predikant De Jong neemt afscheid

Door Joke Stapper

Bij God is iedereen goed genoeg

Jeroen de Jong is negen jaar als predikant werkzaam geweest in de gemeente (Postwijk) in Baambrugge en de (gereformeerde) PKN kerk in Loenen aan de Vecht. Afgelopen weekend nam hij afscheid van zijn gemeente in Loenen aan de Vecht.

regio - Aan het eind van de zomervakantie zal het gezin De Jong verhuizen naar hun nieuwe woonplaats Waarder. De Jong heeft steeds twee gemeenten gediend en had nog geen plannen om weg te gaan toen gemeenteleden uit Waarder lieten weten dat ze hem als hun predikant wensten
Toen steeds duidelijker werd dat men Jeroen de Jong als hun nieuwe herder en leraar zagen werd er een beroep op hem uitgebracht. Eind augustus gaat de familie verhuizen naar hun nieuwe woonplaats en op 23 september zal dominee de Jong intrede doen in de gemeente Waarder.
"Dominee worden was een soort van roeping voor me," vertelt Jeroen de Jong vanuit een van zijn geliefde werkplekken, de pastorie van de kerk aan de Dorpsstraat in Loenen aan de Vecht. Hij werkte destijds al 6 jaar bij Philips in de elektrotechniek toen hij na gesprekken en gebed besloot de opleiding voor predikant te gaan volgen. "Hoewel het een pittige opleiding die veel tijd en aandacht van het gezin vroeg paste deze goed bij me. Ik ben wel iemand van de relaties."

Lange trajecten

Collega van de (hervormde) PKN in Loenen aan de Vecht Peter Nagel noemde Jeroen de Jong in zijn afscheid speech meer een marathonschaatser dan een sprinter. Dat beeld sprak De Jong wel aan. Het afscheid van beide gemeenten heeft hij als bijzonder ervaren; "Ik was blij verrast. Er was veel waardering". Vooruitblikkend op zijn toekomstige gemeente blijft De Jong zich verheugen op het verspreiden van de christelijke boodschap. "Die boodschap blijft zeer relevant, juist nu we in een tijdperk zijn aangekomen waarin men bezig is met rennen en draven. Bij God ben je altijd goed genoeg om geliefd te zijn. Je hoeft er niets speciaals voor te doen."

Meer berichten