Taxatie oude munten
Taxatie oude munten (Foto: Marlies Loorbach)

Monumentenweekend Dorpskerk Maarssen 8 en 9 september 2018

Zaterdag 8 september 2018 worden tijdens Open Monumentendag Dorpskerk (Kerkweg 19) van 10:00-16:00 uur op het Kerkplein de bekende ambachtelijke “Dorpskerk oliebollen” verkocht. De Dorpskerk die in 1519 is gebouwd en derhalve volgend jaar 500 jaar bestaat en het ontstaan van oliebollen zijn zo ongeveer even oud. Met het kopen van oliebollen wordt een steentje bijgedragen aan het behoud van het oudste monument van Maarssen. De smaakvolle oliebollen worden vers gebakken. De oliebollen (10 stuks per zak) kosten tijdens Open Monumentendag 9,00 euro per zak. In de voorverkoop t/m 2 september 2018 slechts 8,00 euro per zak. De voorverkoop bestelling kan worden gedaan via het bestelformulier op de website van de Dorpskerk Campus of bij koster Dorpskerk Henk Zijlstra (tel. 06 519 17 002). De voorverkoop bestelling kan worden opgehaald en betaald op zaterdag 8 september 2018 van 10:00 – 16:00 uur in Het Trefpunt (Kerkweg 21 achter de Dorpskerk).

Cultureel Erfgoed in Europa
Het thema van Open Monumentenweekend 2018 is: “In Europa”, in aansluiting bij het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Het accent ligt hierbij op wat ons in dit deel van de wereld bindt. De Dorpskerk, het oudste monument van Maarssen, neemt bezoekers, met o.a. orgelspel door diverse organisten op het Meere orgel uit 1790, mee Europa in door de eeuwen heen. Taal, zo ook Psalmen, liederen, gebeden en gedichten zijn immaterieel erfgoed. Zondag 9 september 2018 zijn er in de Dorpskerk kerkdiensten van wijkgemeente Ontmoetingskerk (10:00 uur) en wijkgemeente Ichthus (18:30 uur), die eveneens in het teken van het thema van het Monumentenweekend of een Open Monument staan.

Taxeren oude munten en koffie en meer
Op het Kerkplein en in de Dorpskerk worden naast de “Dorpskerk oliebollen” Actie en orgelspel meer activiteiten georganiseerd. Zo is o.a. register taxateur Hans Jongeling weer aanwezig om gratis oude munten/gouden sieraden te taxeren. De Open Monumentendag is een unieke gelegenheid om de Dorpskerk en andere monumenten te Maarssen en Stichtse Vecht ook eens met andere ogen te bekijken. Tevens is het volop mogelijk elkaar onder het genot van koffie, Schulp Sap en “Dorpskerk oliebollen” te ontmoeten op het gezellige plein van de Dorpskerk die al bijna vijf eeuwen verbindt. Het complete programma volgt over enige tijd. De Open Monumentendag Dorpskerk wordt georganiseerd door de wijkgemeenten De Ark, Ichthus en Ontmoetingskerk van de Protestantse Gemeente te Maarssen (PGM). Voor het bestelformulier “Dorpskerk oliebollen” Actie en meer informatie over het Open Monumentenweekend Dorpskerk zie www.dorpskerkmaarssen.nl

Meer berichten