Juf Ruth van de Zilvermaan in Bloemstede is 'hartstikke trots' op het harde werk van haar groep 3, waardoor het leestempo van de kinderen het afgelopen jaar fors toenam.
Juf Ruth van de Zilvermaan in Bloemstede is 'hartstikke trots' op het harde werk van haar groep 3, waardoor het leestempo van de kinderen het afgelopen jaar fors toenam. (Foto: )

Leesdiploma's voor groep drie van de Zilvermaan

Juf Ruth van der Valk reikte op de valreep van het schooljaar 'Oefenkampioen Diploma's' uit aan haar leerlingen van groep 3. "Het hele jaar hebben we dagelijks tien minuten extra gelezen, waardoor het leestempo van deze kinderen enorm verbeterd is", zegt de docente van basisschool de Zilvermaan in het Maarssense Bloemstede.

maarssen - "Niet alleen op school zijn we dit jaar heel druk bezig geweest met lezen, de kinderen kregen ook leuke opdrachtjes mee voor thuis om samen te doen met de papa's en mama's. Dit diploma beloont hun harde werk, zowel op school als thuis." De uitreiking van de diploma's vond vrijdag 6 juli plaats onder de goedkeurende blikken van trotse ouders. Er werd in koor voorgelezen door de klas, waarna ze één voor één het felbegeerde diploma uitgereikt kregen door juf Ruth. De kinderen hebben allemaal de einddoelen van groep 3 gehaald voor de leesmethode 'Veilig Leren Lezen'.

Juf Ruth: "Lezen is zo belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen. Bovenal moet het leuk voor ze zijn, net als dat het voor de ouders leuk is om met de kinderen te lezen. Met dit diploma wil ik ze stimuleren om ook in de zomervakantie lekker door te blijven lezen."

Meer berichten