De heer en mevrouw Timmer worden door loco-burgemeester Klomps in het zonnetje gezet. (Foto Ria van Vredendaal)
De heer en mevrouw Timmer worden door loco-burgemeester Klomps in het zonnetje gezet. (Foto Ria van Vredendaal) (Foto: )

Briljant echtpaar Timmer

Tjark Timmer en Nel De Rooy stapten 65 jaar geleden letterlijk met elkaar in het huwelijksbootje. Op 3 juli vierden zij hun briljanten huwelijk in Merenhoef, waar loco-burgemeester Jeroen-Willem Klomps het paar kwam feliciteren namens de gemeente met een mooi boeket bloemen. De boot stond aan de wieg van hun relatie. Zij leerden elkaar kennen tijdens een rondvaart op de Loosdrechtse Plassen en ze trouwden op een boot. Hun huwelijksfeest gaven ze aan de Vecht in buitenplaats Over Holland, waar Nel werkte voor haar huwelijk.

maarssen - Tien dagen voor hun 60-jarige trouwdag kwam mevrouw wegens dementie in Merenhoef terecht. Dat is zwaar voor meneer, maar hij bezoekt haar om de dag in zijn scootmobiel. Bij de WMO heeft hij hiervoor een scherm aangevraagd. ''Kan jij geen goed woordje voor me doen?'', vraagt hij de loco-burgemeester. Ondernemend is hij zeker nog, en hij gaat thuis niet achter de geraniums zitten. In het verleden is Tjark regelmatig weggeweest met De Zonnebloem. De kinderen hadden hem aangespoord dat weer eens te doen. Maar nu heeft hij zelfstandig een reis naar Vierhouten geboekt, waar de kinderen best van schrokken. ''Ik heb alles geregeld'', vertelt de bijna 90-jarige. ''Ik word opgehaald met de scootmobiel, kan daar mooie tochtjes maken, en word weer opgehaald.'' Met de 5 kinderen, 9 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen is het bruidspaar inmiddels heerlijk uit eten geweest bij de Pannekoekenbakker aan de Maarsseveense Plassen.

Meer berichten