De kleurrijke warming-up tijdens de Vriendinnendag.
De kleurrijke warming-up tijdens de Vriendinnendag. (Foto: Ruud Taal)

Zonovergoten Golfweek bij Old Course Loenen

LOENEN AAN DE VECHT - De jaarlijkse Golfweek van Old Course Loenen stond vorige week vijf dagen lang in het teken van de ‘Golffather’. Die knipoog naar het beroemde verhaal ‘the Godfather’ betekende veel rood, wit en groen in en om het clubhuis, waar chef-kok Göran Gitsels zich in de keuken naar hartelust kon uitleven met Mediterraanse ingrediënten.

De diverse wedstrijden, waarvoor veel leden hun golfvrienden en -vriendinnen hadden uitgenodigd, bevatte nogal wat ludieke elementen. De ‘Vriendinnendag’ werd gestart met een massale warming-up, tijdens de Cross Country-wedstrijd moesten de spelers hun bal kriskras door de baan slaan en als apotheose van de Golfweek werd de zogeheten Battle of the Sexes gespeeld, oftewel ‘de dames tegen de heren’. Ook de te winnen prijzen hadden een bijzonder karakter, uiteenlopend van een dinertje of een vaartocht op de Vecht met een van de leden tot een gratis knipbeurt bij de Loenense Kapper Niels of een volledige autopoetsbeurt bij Auto Spijker.

Het afsluitende, feestelijk Golfweek-diner vond zaterdagavond plaats bij een ondergaande zon die de deelnemers zich aan de Middellandse Zee deed wanen.

Meer berichten