Feest na promotie!
Feest na promotie! (Foto: OSM '75)

OSM '75 Zaterdag 2 promoveert naar 2e klasse!

In een zenuwslopend duel heeft OSM 2 promotie naar de Tweede Klasse afgedwongen. In Zeist was VV Jonathan 2 de laatste horde die moest worden genomen en die werd genomen. Met een 1-2 overwinning sluit OSM 2 het seizoen goed af.

Alle ingrediënten waren gisteren aanwezig. De spelerbus van FC Utrecht stond klaar (geregeld door Peter) en alle begeleiding en spelers waren vastberaden om de missie af te gaan maken: promoveren naar de Tweede Klasse.

In een aangepaste formatie ging OSM het veld in tegen de nummer 2 uit de andere Derde Klasse: Jonathan 2. Jonathan 2 liep op een punt het kampioenschap mis, maar was gedurende het seizoen al eerder klaar gespeeld voor het kampioenschap dan OSM.

In de beginfase was het Jonathan dat op eigen veld het initiatief nam. Het duurde dan ook niet lang dat Joshua handelend moest optreden bij een kopbal van dichtbij. Het was zoeken op het veld, mede door de andere speelwijze dan verwacht van de gastheren. Toch beschikt OSM over een ploeg dat zich niet zomaar gek laat maken en dus kwam het na ongeveer 20 minuten spelen op een voorsprong. Na wat prutswerk van Faouzi en Yvan aan de linkerkant werd Rico in het midden vrijgezet. Met een hoge pass bereikte hij Jari die op zijn beurt, met een voetbeweging, Jules in stelling bracht. In de aanname van Jules werd de keeper van Jonathan al verschalkt en Jules kon heel rustig afronden, 0-1.
De gewenste voorsprong voor OSM was daarmee binnen, want als OSM eenmaal op voorsprong komt, is het dit seizoen vrijwel onmogelijk om nog te winnen voor tegenstanders.

Het duel bleef op en neer golven en beide teams zochten dan ook naar kansen. Jonathan was gevaarlijk met hoge voorzetten vanaf de zijkanten, maar Joshua liet zien dat hij heerste in zijn eigen strafschopgebied. Ook OSM kreeg mogelijkheden met o.a. een vrije trap van Rico die net langs het doel zeilde.

Na een vermakelijke eerste helft ging OSM met een 0-1 voorsprong de kleedkamer in. 45 minuten verwijderd van promotie.

In de tweede helft ging Jonathan meer druk naar voren zetten om zo op gelijke hoogte te komen. Met counters wist OSM gevaarlijk te worden, zo schoot Yvan een boogballetje op de lat en raakte Jari de bal op een meter of 10 helemaal verkeerd. Niet veel later sloeg het noodlot toe bij OSM. Een scherp aangesneden vrije trap leek een gemakkelijke prooi te worden voor de uitstekend keepende Joshua. Echter zag hij de bal door zijn handen glippen en de eigen doellijn passeren, 1-1. Een flinke domper, aangezien Jonathan in deze fase de sterkere ploeg was.
Maar OSM toonde veerkracht en deed direct wat terug. Na een paar goede combinaties kon Tristan met een hoge steekpass Yvan wegsturen die ditmaal geen buitenspel stond. Yvan faalde oog in oog met de keeper van Jonathan niet en schoof de bal beheerst het doel in, 1-2.

Na mate de tijd wegtikte werd het spannender en spannender. Jonathan perste er een offensief uit met veelvuldig de hoge voorzetten. Joshua liet zich na zijn ketser niet van de wijs brengen en bokste alles weg wat op zijn pad kwam.
OSM had met het offensief van Jonathan beter om kunnen gaan en het duel op slot kunnen gooien. Zo kreeg Michael B. met een kopbal een grote kans en Enrique zag tot ieders verbazing dat hij geen strafschop kreeg na een overtreding.

OSM knokte zich uiteindelijk naar een 1-2 overwinning en na afloop was het gejuich enorm. Na drie jaar is het eindelijk gelukt om te promoveren naar de Tweede Klasse.

Opstelling: Joshua M, Joshua D, Lorenzo, Tristan, Stan (Enrique), Jules (Merijn), Peter, Faouzi, Rico (Evan), Yvan, Jari (Michael B. (Thomas) wissels: Tarik en Richard

Meer berichten