Foto: Noortje van Gaalen

VV Maarssen 1 verliest van EK-ganger

MAARSSEN - Op woensdag 6 juni heeft de selectie van VV Maarssen het seizoen afgesloten met een aantrekkelijke wedstrijd tegen het Nederlands Politie-elftal. Op eigen veld kwam Maarssen slagvaardig terug van een snelle 0-2 achterstand tot 3-2, maar verloor toch van dit Oranje met 3-5.

Het Politie-elftal bestaat uit eerste elftalspelers uit het hele land, uitkomend van 2e divisie tot de lagere klassen. In juni wordt er een heus Europees kampioenschap gespeeld tussen politieteams uit diverse landen en VV Maarssen werd gevraagd als oefenpartner te fungeren ter voorbereiding op dit toernooi.

Voor Maarssen werd dit een mooie gelegenheid om het seizoen voor eigen publiek af te sluiten. Daarnaast konden spelersgroep en staf dit moment gebruiken om officieel afscheid te nemen van een aantal spelers die volgend seizoen elders op de velden te bewonderen zijn. Alle vertrekkende spelers waren uitgenodigd om als speler actief te zijn tijdens hun eigen afscheidswedstrijd, maar het zware seizoen heeft zijn tol geeist. Roy Daalhuisen (naar EDO) en Mike Franken (OSM) waren geblesseerd en Bob van Tricht (FC Breukelen) en Jordi Kreuger (EDO) waren verhinderd vanwege werk.
Met de naar EDO vertrekkende Tim Bakker in de goal en Jantijn Augustin (terug naar FC Breukelen) wel in de basis kwam Maarssen al snel op een 0-2 achterstand. Een grote nederlaag leek zich aan te dienen, maar onder leiding van nieuwkomer Marc van Rees knokte Maarssen zich terug in de wedstrijd. Via Jesse Witlox, Sven Eggermont en Sebas Jansen nam Maarssen bij rust zelfs een brutale 3-2 voorsprong.

Naast nieuwkomer Van Rees kon het Maarssen-publiek op deze zinderende zomeravond ook kennismaken met een aantal versterkingen voor het komend seizoen, want in de tweede helft maakte ook Marco Schreijer zijn debuut in de goal en speelden Dennis Mounhy en Marco Miltenburg ook hun eerste minuten in het Maarssen-shirt. Routinier Miltenburg speelde in het verleden al eerder bij VV Maarssen en voor hem was het dan ook geen onbekend terrein. De iets fittere agenten (het gezegde “de conditie van een wijkagent” ging in dit geval niet op) liepen uiteindelijk uit naar een 3-5 overwinning, maar VV Maarssen kon met een opgeheven hoofd aan de zomerstop beginnen. Met het uitdelen van de afscheidscadeaus en een korte speech in de kleedkamer werd vervolgens het seizoen 2017-2018 definitief afgesloten.
 

Meer berichten