CDA wil openingstijden veerpont Nigtevecht verruimen

NIGTEVECHT - De fractie van het CDA Stichtse Vecht is voorstander van verruiming van de openingstijden van de veerpont over de vecht bij Nigtevecht. Raadslid Pim van Rossum: 'Wij hebben in ons verkiezingsprogramma al gezet dat wij ruimere openingstijden van de veerpont willen en misschien is dit een mooi moment om dit te realiseren, nu de fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal binnenkort open gaat.'

De partij heeft vragen gesteld aan het college en refereert aan een item op de website van de Provincie Noord-Holland waar geopperd wordt de recreatieve vaarwegen te stimuleren middels een subsidie.

Bij het stellen van de vragen refereert de partij aan een item op de website van de Provincie Noord-Holland. De provincie biedt een financiële bijdrage aan ondernemers, rederijen en gemeenten die een vaarverbinding in Noord-Holland willen starten of verbeteren. Het genoemde pontje vaart van Nigtevecht naar Nederhorst den Berg. Dit laatste dorp valt onder de gemeente Wijdemeren dat ligt in de Provincie Noord-Holland. Nigtevecht valt onder de gemeente Stichtse Vecht.

Meer berichten