De kampioenen kregen bij de laatste overwinning medailles en een oorkonde. Foto: Jorgos Theteroglou
De kampioenen kregen bij de laatste overwinning medailles en een oorkonde. Foto: Jorgos Theteroglou (Foto: Jorgos Theteroglou)

Maarssen-vrouwen sluiten competitie af met 6-0 overwinning

MAARSSEN - VV Maarssen VR1 heeft de competitie afgesloten met een 6-0 overwinning op Kolping Boys. De kampioen ging nog op jacht naar de 100 competitiegoals, maar strandde uiteindelijk op 97 doelpunten. Grote vrouw aan Maarssen-kant was Lianne Grin, die drie keer scoorde.

Na het behaalde kampioenschap van vorige week, stond er niet veel meer dan de eer op het spel voor VV Maarssen. Op het zonovergoten Sportpark Daalseweide kreeg de ploeg bij het betreden van het veld een erehaag van de speelsters en begeleiding van Kolping Boys en een bloemetje. Een fantastisch gebaar van de Alkmaarders, die tegen degradatie vechten. De wedstrijd kwam wat moeilijk op gang, maar in de 25e minuut viel dan toch de verdiende openingstreffer. Sharona Abels scoorde met een prachtig schot uit de draai in de kruising (1-0). Uiteindelijk duurde het tot vlak voor rust voordat Maarssen op 2-0 kwam. Een snel genomen vrije trap door Maarssen belandde bij Sarina Pua, die op haar beurt captain Lianne Grin vond in het strafschopgebied. Zij nam de bal goed mee en krulde hem met binnenkant voet fantastisch in de verre hoek: 2-0. Tevens de ruststand.

Na de rust liep VV Maarssen binnen acht minuten uit naar 4-0 door goals van Cynthia Buis en wederom Lianne Grin. De jacht op de honderd goals leek geopend. Halverwege de tweede helft kwam Kolping met tien man te staan, nadat een speelster uitviel en er geen wisselspeelsters meer op de bank zaten. VV Maarssen kwam de bezoekers tegemoet door de afscheidnemende Femke Bon een publiekswissel te gunnen en haar niet te vervangen. Zo werd er met tien tegen tien verder gespeeld en liep Maarssen in de slotfase uit naar 6-0 door goals van Sarina Pua en de derde van de middag van Lianne Grin. De scheidsrechter besloot dat het vijf minuten voor tijd genoeg was en floot af.

Meer berichten