V.l.n.r.: Andries Nieuwland, Michael van den Berg, Ben van Doesburgh, Job van Nieuwkerk, Gerard Kloosterboer, Fabian van Bockel, Danny Kuik en Matthijs Babeliowsky.
V.l.n.r.: Andries Nieuwland, Michael van den Berg, Ben van Doesburgh, Job van Nieuwkerk, Gerard Kloosterboer, Fabian van Bockel, Danny Kuik en Matthijs Babeliowsky. (Foto: Ruud Taal)

Jeugdige golfers laten zich gelden bij Old Course Loenen

LOENEN AAN DE VECHT - Het ‘vlaggenschip’ van golfclub Old Course Loenen, het eerste herenteam, is ongeslagen kampioen geworden van de NGF-competitie en promoveert naar de 2e klasse. Van de 54 te behalen winstpunten liet het team uit Loenen aan de Vecht er slechts 3 liggen. Nog verheugender is de opmars van de jeugd binnen het team, waarvan drie spelers van 21 jaar en jonger deel uitmaken.

Teamcaptain Matthijs Babeliowsky prijst het jeugdbeleid van de pas tien jaar oude golfclub: “Job van Nieuwkerk (17) is de eerste ‘vrucht’ daarvan en zeker niet de laatste. Ook de aantrekkingskracht van onze nieuwe golfpro Stuart Matthie heeft geresulteerd in de overstap van enkele jonge spelers van elders naar Loenen aan de Vecht. In de laatste wedstrijden hebben we zelfs twee ‘eigen’ talenten van 15 jaar opgesteld om ze te laten kennismaken met het speelniveau waarop we met Old Course Loenen zijn beland. Het ziet er dan ook naar uit dat de ‘oudere’ garde langzaam een stapje terug zal moeten doen”.

Op de foto het Heren1-team van Old Course Loenen, v.l.n.r.: Andries Nieuwland, Michael van den Berg, Ben van Doesburgh, Job van Nieuwkerk, Gerard Kloosterboer, Fabian van Bockel, Danny Kuik en Matthijs Babeliowsky.

Meer berichten