Klezmer muziek van Shtetl Band Amsterdam in Breukelen

BREUKELEN - Shtetl Band Amsterdam komt op zondag 10 juni (15.00 uur) naar de Pauluskerk in Breukelen. Shtetl Band Amsterdam is de enige village-klezmerband in Nederland. Kosten: 10 euro. 

Wie van klezmermuziek houdt, mag dit concert van de Shtetl Band Amsterdam niet missen! Een melodie zal nooit twee keer hetzelfde klinken bij Shtetl Band Amsterdam. De schat aan variaties en versieringen is eindeloos en de musici stimuleren elkaar tot grote hoogte om samen te ontdekken hoe de muziek hier en nu zal klinken. Geen prefab arrangementen, geen kant en klare oplossingen, maar spontaniteit en echtheid vormen het cement van dit hechte ensemble. Spannende eigen composities worden op een geraffineerde manier gecombineerd met de beeldschone melodieën uit de shtetls: de Joodse Anatevka-dorpjes uit het oude Oost-Europa. In haar 10-jarig bestaan boekte Shtetl Band Amsterdam grote successen op binnen- en buitenlandse concertpodia en de speellijst van de groep is imposant.

Bij Shtetl Band Amsterdam trekken heimwee en geluk samen op. Het resultaat is een diepgaand en feestelijk programma, dat vooral over het leven zelf gaat. Het leven als grootste goed, Jiddischer kan je het niet krijgen! Het ensemble voelt de plezierige noodzaak om dit alles te delen met het publiek. En wat de band betreft horen publiek en ensemble onlosmakelijk bij elkaar. Gedurende 10 jaar Shtetl Band Amsterdam is er een betrokken klezmer-society ontstaan, waarin toehoorders en musici één zijn geworden.

Meer berichten