Maarssen-dames winnen in Alkmaar

MAARSSEN - VV Maarssen VR1 heeft met 1-4 gewonnen van Kolping Boys. Ofschoon het spel bepaald niet om over naar huis te schrijven was, blijft Maarssen hierdoor wel op titelkoers. Met nog drie speelronden te gaan, bedraagt de voorsprong op nummer twee SDO nog altijd drie punten. Donderdag wacht de cruciale inhaalwedstrijd tegen de nummer vier op de ranglijst, Witkampers. Bij winst lijkt de titel zo goed als zeker.

Maar eerst moest VV Maarssen afrekenen met Kolping Boys. De ploeg uit Alkmaar is een oude bekende van Maarssen. Beide ploegen kwamen elkaar jarenlang tegen en speelden vorig seizoen nog allebei in de Hoofdklasse. Vaak waren de Alkmaarders de bovenliggende partij, maar de laatste twee jaar is de ploeg in het verval geraakt en dit seizoen vecht het zelfs tegen degradatie uit de 1e klasse. Op papier mocht deze wedstrijd dan ook geen probleem zijn voor Maarssen.

De omstandigheden waren zwaar te noemen, met een temperatuur van 26 graden. De wedstrijd kwam dan ook moeizaam op gang. VV Maarssen kreeg na ruim een kwartier een vrije trap te nemen op zo'n 25 meter van het doel. Lizzy Bouwman ging er achter staan en krulde hem fantastisch over de keepster heen: 0-1. Hierna brak de beste fase van Maarssen aan. De ene na de andere fraaie aanval werd opgezet. De 0-2 kon niet uitblijven en die viel dan ook in de 23e minuut. Een scherpe corner van Cynthia Buis - zij moest al na 16 minuten de geblesseerde Linda van der Meijden vervangen - werd van dichtbij binnengewerkt door captain Lianne Grin (0-2). Vijf minuten later leek de wedstrijd definitief beslist, maar de goal van Nico Schat werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Maarssen kreeg daarna nog wat kleine kansjes, maar gescoord werd er niet meer voor rust.

In de 53e minuut besloot coach Van Dijk tot een dubbele wissel. Laura van Beek en Bibi Bus kwamen in het veld voor Sharona Abels en Lisanne de Weert. Het spel van Maarssen zakte daarna naar een dramatisch niveau. Er was geen beweging meer op het middenveld en de ploeg liet zich in slaap sussen door de bal inspiratieloos rond te spelen. Slordig balverlies leidde bijna tot de 1-2 van Kolping Boys, maar keepster Sanne van Impelen wist knap te redden.
In de 66e minuut was het alsnog raak. Een echte comedy-capers goal, waarbij eerst slordig balverlies op het middenveld werd geleden en daarna keepster Sanne van Impelen in de fout ging: 1-2. Gelukkig laste de scheidsrechter vlak na de goal een drinkpauze in. Dit kwam coach Van Dijk goed uit, die een donderspeech hield waarbij de stoom uit zijn oren kwam. Waarschijnlijk was het even nodig, want de ploeg stond meteen weer op scherp. In het restant van de wedstrijd werd weer goed gevoetbald en uitgelopen naar 1-4 door goals van Laura van Beek en Cynthia Buis.

 

Meer berichten