4 mei herdenkingsbijeenkomst in Breukelen

BREUKELEN - 4 mei is de dag waarop we in het hele land alle Nederlandse oorlogsslachtoffers herdenken. Herdacht worden allereerst al diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord. Herdacht worden ook de Nederlanders die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog. De Tweede Wereldoorlog staat in de herdenking centraal gezien de omvang en impact van deze oorlog voor ons land en onze samenleving.

Mensen hadden op heel verschillende wijzen te maken met de Tweede Wereldoorlog, afhankelijk van wie ze waren, waar ze voor stonden, wat ze deden of waar ze woonden. Al die verschillende ervaringen worden weerspiegeld in verschillende herdenkingen door het jaar heen. Op 4 mei tijdens de Nationale Herdenking komen die verschillende ervaringen samen en worden gemeenschappelijk de doden herdacht.

In Breukelen vindt de jaarlijkse herdenkingsdienst, georganiseerd door de Werkgroep Oecumene, op vrijdag 4 mei 2018 plaats in de Pauluskerk, Straatweg 37 te Breukelen. Aanvang 18.45 uur. Hierna kan men de dodenherdenking bijwonen, waarvoor om 19.30 uur in Park Boom en Bosch verzameld wordt.

Meer berichten