Foto: Ruud Taal

Robert-Jan Derksen inspireert de 'Business Friends of Loenen'

Vijfenveertig ‘Business Friends of Loenen’, de businessclub van golfbaan Old Course Loenen, zijn deze week hun onderlinge golfcompetitie begonnen. Het is de intentie van deze ondernemers uit de Stichtse Vecht-regio om elkaar spelenderwijs, maar vooral ook na de wedstrijd aan de gedekte tafels van Brasserie Oud Loenen, beter te leren kennen.

Als eerste gastspreker van dit seizoen was golfprofessional Robert-Jan Derksen uitgenodigd. De ‘friends’ luisterden geboeid naar het verhaal van de jonge golfprofessional die aanvankelijk sponsors bij elkaar moest sprokkelen om zijn reiskosten te kunnen betalen. Door zijn trainingsinzet en doorzettingsvermogen maakte hij uiteindelijk furore door als professioneel golfer, onder andere, de Dubai Dessert Classic en het Madeira Island Open te winnen. Robert-Jan vertelde verder over de 25 kwaliteiten die een topgolfer moet bezitten, waarvan de bal goed slaan er slechts één is. Het klonk allemaal zo logisch. Toch heeft hij na 20 jaar als golfprofessional de hele wereld te hebben bereisd, waarbij hij 40 weken per jaar onderweg was, besloten om dichter bij huis zijn passie voor de golfsport aan anderen over te dragen in zijn golf-academie in Nunspeet. Ook geeft hij wekelijks commentaar bij de tv-beelden van Ziggosport Golf.

Op 28 mei vindt het tweede Business Friends of Loenen-golfevenement plaats. Gastspreker is dan voormalig bokskampioen Arnold van der Leijden (zie: www.oclbcl.nl)

Meer berichten