Gezellige Oranjebraderie voor behoud Dorpskerk Maarssen

MAARSSEN - Geen Koningsdag in Maarssen zonder de Oranjebraderie bij de Dorpskerk (Kerkweg 19)! De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft weer een mooi feest te worden.

Er is genoeg te doen bij deze braderie: Het Rad van Fortuin met fantastische prijzen, spijkerbroekhangen, schieten, spelletjes en korfbal op het kerkplein. Natuurlijk mogen de consumpties ook niet ontbreken: pannenkoeken, patat, en gezellig wat drinken in en rondom Het Trefpunt in het laantje achter de kerk. Ook worden er weer oliebollen gebakken en verkocht. Verder is er nog een dropkraam en een echte kinderboerderij. Van 10.00-16.00 uur is iedereen van harte welkom.

De opbrengst komt geheel ten goede aan het behoud van de Dorpskerk, waar de Protestantse wijkgemeenten Ichthus en Ontmoetingskerk gebruik van maken. De Dorpskerk is het oudste monument van Maarssen, gebouwd in 1519. Dit jaar wordt er groot onderhoud gepleegd aan de kerk. Er wordt een kostbaar raam vervangen en de voegen van de muur aan de kerkhofzijde worden opnieuw gevoegd. De huidige restauratie kost 130.000 euro, waarvan de helft wordt gesubsidieerd. Het overige deel wordt opgebracht door wijkgemeenten Ichthus en Ontmoetingskerk, o.a. door de opbrengst van activiteiten zoals de Oranjebraderie, Open Monumentendag, Kerstmarkt en Oliebollen drive-in.

Kom gezellig langs op Koningsdag en nodig familie, vrienden en buren uit om er samen een mooie dag van te maken. Voor meer info Oranjebraderie en andere activiteiten Dorpskerk Campus zie: www.dorpskerkmaarssen.nl.

Meer berichten