Foto: Gerth Molenaar
Foto: Gerth Molenaar

Badeendrace in de Vecht op Koningsdag in Maarssen-Dorp

MAARSSEN-DORP - Ruim 3000 spartelende badeendjes! Dat is het aanzicht van de Vecht in het centrum van Maarssen op Koningsdag vrijdag 27 april. Bij de Herengracht nabij de Evert Stokbrug worden de eendjes om 14.30 uur losgelaten en vervolgens door de stroom meegenomen naar de finish. De afgelopen jaren kon de badeendrace rekenen op een overweldigende én groeiende belangstelling. Ook deze vijfde keer rekenen de badeenden op veel animo bij het publiek.

De opbrengst komt geheel ten goede aan het reanimatieonderwijs op scholen in Maarssen en omgeving. De Hartstichting biedt middelbare scholen een uitgebreid lesprogramma aan. In de lessen leren jonge scholieren reanimeren en een AED bedienen. Het Niftarlake College en het Broeckland College doen actief mee en zullen met behulp van de opbrengst dit reanimatieonderwijs op hun scholen gaan verzorgen. Verder zullen - afhankelijk van de opbrengst - AED apparaten worden aangeschaft voor Hart reanimatie Stichtse Vecht om zodoende de AED dichtheid in onze gemeente te vergroten. De eerste 6 minuten zijn zeer belangrijk voor de overlevingskansen van een slachtoffer.

De deelnamekosten zijn € 2,50 per badeend. Per 5 stuks zijn de kosten € 10. Bestellingen zijn mogelijk via de website www.badeendrace.nl of via leden van de Lions Club Maarssen. Op Koningsdag zijn de deelnamebewijzen te koop bij een kraam op de Kerkweg (ter hoogte van de Emmaweg) en bij een verkooppunt op de Langegracht bij de Evert Stok / Kaatsbaanbrug.

Voor de eerste 15 eenden die stroomafwaarts als eerste de finish zijn gepasseerd, zijn mooie prijzen beschikbaar. De prijzen worden gesponsord door Radio Elektron (met o.a. een Samsung TV Ultra HD49, Samsung Tablet Galaxy Tab 32Gb en een Heos 1 draadloze speaker), Enya en De Brasseur met een dinerbon en Kitty’s met een kappersbon. Winnaars ontvangen hun prijs direct (indien aanwezig) of worden gebeld / gemaild. De organisatie is in handen van de Lions Club Maarssen.

Meer berichten