Lekker buiten leren!
Lekker buiten leren!

OBS De Tweemaster naar buiten op Nationale Buitenlesdag

NIGTEVECHT - OBS De Tweemaster Nigtevecht heeft gisteren meegedaan aan de Nationale Buitenlesdag. Op deze dag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties en gezondheid van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Buiten leren kinderen op onderzoekende en speelse wijze, én kunnen lessen eenvoudig gecombineerd worden met bewegen.

IVN en Jantje Beton organiseren voor het derde jaar de Nationale Buitenlesdag. Zij zien dat leerkrachten knelpunten ervaren bij het geven van buitenlessen, waardoor zij minder naar buiten gaan dan ze zouden willen. Leerkrachten denken dat de ideale verhouding tussen binnen en buiten les voor leerlingen 75% binnen en 25% buiten is. Nu is de verhouding gemiddeld 99,5% binnen en 0,5% buiten. Een van de redenen waarom er nog weinig buiten les wordt gegeven, is het gebrek aan buitenlesmateriaal. Daarom hebben IVN en Jantje Beton samen met leerkrachten een Buitenlesbundel ontwikkeld, vol uitgewerkte lessen en lesideeën.

Tijdens de Nationale Buitenlesdag worden op 2422 scholen buitenlessen gegeven. Ook OBS De Tweemaster in Nigtevecht doet mee aan deze derde editie van de Buitenlesdag. OBS De Tweemaster is een Gezonde School en doet alles voor de gezondheid van de kinderen. In het huidige lesaanbod van de school wordt volop aandacht besteed aan gezonde voeding, sport en beweging en welbevinden. Als "Gezonde School" geven wij regelmatig buitenlessen, dus tijdens de Nationale Buitenlesdag gaan wij zeker naar buiten!

Meer berichten