Juridische aspecten bij dementie

MAARSSEN - Dementie brengt veel problemen met zich mee. Niet alleen is de verzorging van iemand met dementie zwaar, er kunnen ook juridische en financiële problemen bij komen kijken. Het is verstandig om dit tijdig en goed te regelen.

Bij dementie gaat het verstandelijk functioneren achteruit. Daardoor gaan, naast het geheugen, ook vaardigheden als rekenen, lezen en omgaan met geld verloren. Een ander gevolg van dementie is dat iemand situaties niet meer goed kan overzien en beoordelen. Het nemen van beslissingen en opkomen voor de eigen belangen wordt dan moeilijker. Na het interview is er gelegenheid om met elkaar te discussiëren en vragen te stellen. Tijdens de pauze is er ruimte voor contact met elkaar.

Het Alzheimer Café wordt iedere derde dinsdag van de maand georganiseerd van 20.00 uur tot ongeveer 21.30 uur. De koffie staat vanaf 19.30 uur koffie klaar. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten. De toegang is gratis, u hoeft zich niet aan te melden. Locatie: De Vondel, Vondelstraat 51, Maarssen, (naast woonzorgcentrum Maria Dommer).

Voor informatie over het thema in het Alzheimer Café kunt u contact opnemen via het mail-adres: alzheimercafemaarssen@hotmail.com. Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door de stichting Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Alzheimer Nederland: www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht

Meer berichten