Maarssen-DOSC was voor het publiek zeer aantrekkelijk
Maarssen-DOSC was voor het publiek zeer aantrekkelijk (Foto: VV Maarssen )

VV Maarssen en DOSC vermaken het publiek

MAARSSEN - VV Maarssen heeft afgelopen zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld, thuis tegen DOSC uit Den Dolder. Heel goed gevoetbald werd er niet, maar onder een behaaglijk lentezonnetje maakten beide ploegen er een vermakelijke wedstrijd van, met veel strijd, soms harde duels, scrimmages en een meelevend publiek. Uiteindelijk capituleerde Maarssen in de blessuretijd en moest het alsnog de gelijkmaker toestaan.

VV Maarssen 1 opende verrassend met een gewijzigd middenveld en DOSC had in de beginfase dan ook veel moeite om het middenveld van Maarssen af te stoppen. De weer fitte Jesse Witlox startte na zijn blessure weer in de basis en zorgde voor extra voetballend vermogen, aan de andere kant ondersteund door Jantijn Augustin. Beide spelers werden iedere keer vrijgespeeld en stonden aan de basis van menige aanval. Na een minuut of twintig werd spits Sven van Vuuren diep gestuurd en de keeper van DOSC kon de bal ternauwernood wegschieten, voordat Van Vuuren bij de bal was. De bal stuiterde echter in de voeten van Jantijn Augustin, die met een schot van dertig meter de uitgelopen keeper probeerde te passeren. Zoals men bij Maarssen echter wel gewend is dit seizoen, verdween de bal niet in het lege doel, maar belandde op de paal. Gelukkig was het wederom de attente Zaid el Jaloulli die de bal het laatste zetje kon geven: VV Maarssen stond terecht op een 1-0 voorsprong. Maarssen ging op zoek naar de 2-0 en leek net voor rust loon naar werken te krijgen, toen Ronald Wielinga ongehinderd richting de keeper kon lopen. Schuin rechts voor de goal koos hij echter voor een breedteballetje. Dus toch een 1-0 ruststand.

Na rust golfde het spel op en neer, alleen onderbroken door buitenspelmomenten en overtredingen. Beide teams hadden de goal broodnodig en er werd met krachten gesmeten. De verdedigers aan Maarssen-kant gaven hun directe tegenstanders echter niet veel ruimte, maar waren wel slordig in het weggeven van corners. De zoveelste corner van DOSC had wel succes toen de spits van DOSC ongehinderd van dichtbij raak kon koppen: 1-1. Maarssen kon weer opnieuw beginnen. Dat deed men met overtuiging, want voordat DOSC uitgevierd was, stond de 2-1 voorsprong alweer op het bord. Jantijn Augustin verstuurde een hoge bal richting het strafschopgebied en deze bal werd door Sven van Vuuren uitstekend beoordeeld. Het luchtduel met de keeper werd gewonnen en de kopbal verdween tegen het net. Kort na deze voorsprong kreeg VV Maarssen echter twee dompers te verwerken. Eerst leidde een mooie aanval tot een strafschop voor Maarssen, maar terwijl men de aanloop al aan het nemen was, werd de strafschop ingetrokken en werd deze ingeruild voor een vrije trap tegen, wegens buitenspel. Consternatie alom. Aansluitend vielen er twee gele kaarten (dus rood) wegens aanmerkingen op de leiding en Maarssen moest met 15 minuten op de klok met een man minder verder. Natuurlijk drong DOSC nog meer aan en Maarssen bracht drie verse krachten om de aanvallende prikkels te behouden. Maarssen leek stand te houden, maar diep in blessuretijd, pompte DOSC in een ultieme poging de bal het doelgebied in en werd de losgelaten bal van dichtbij ingeschoten. Het was de 94e minuut en weer een late tegengoal. Slechts één punt, waar er drie verdiend waren.

VV Maarssen Mannen 1 heeft inmiddels het 23e competitiepunt aan het totaal toegevoegd en ziet het gat met de onderste ploegen groter worden. Aanstaande zaterdag kan VV Maarssen een serieuze stap zetten naar klassebehoud als de derby bij OSM gaat worden gespeeld. De heenwedstrijd op Daalseweide leidde tot een gelijkspel en kende weinig vuurwerk. Aanstaande Paaszaterdag zal die kans echter kleiner zijn en kunnen beide ploegen redelijk vrij spelen voor de eer en de overwinning. Aanvang 14.30 in Maarssenbroek.

Meer berichten