12e Unicef Loop Breukelen

BREUKELEN - Over ruim een maand is het weer zover. Dit jaar vindt op vrijdag 20 april voor de 12e maal de Unicef Loop in Breukelen plaats. Om 19.15 uur wordt op de Kerkbrink traditiegetrouw gestart met de Unicef Kinderloop. Deze duurt een kwartier. Na de warming-up onder professionele begeleiding vindt de start voor de overige lopen (5 en 10 km prestatielopen en de 5 km wandeltocht) om 19.45 uur plaats. Vanaf de Kerkbrink loopt het parcours langs groen Breukelen. Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om in (bedrijven) teamverband te lopen.

Waarvoor lopen we vrijdag 20 april? "Leren in plaats van werken in Bangladesh"

Veel kinderen in Bangladesh moeten werken om in leven te blijven. Met lange dagen op straat, in fabrieken, werkplaatsen, in de huishouding of in winkels, vullen ze het gezinsinkomen aan. Alhoewel veel jonge kinderen wel naar een basisschool gaan, bezoekt maar één op de drie kinderen een middelbare school. Daarom is het haast onmogelijk om de verlammende armoedespiraal te doorbreken. Vooral meisjes worden vaak van school gehaald om zorg te dragen voor de huishouding. UNICEF werkt daarom samen met de overheid en partnerorganisaties in Bangladesh om onder andere werkende kinderen tussen 10 en 14 jaar een opleiding te geven.

Help ook mee met het inzamelen van een mooi bedrag voor dit belangrijke doel!

Men kan zich individueel inschrijven voor de 5 of 10 km prestatieloop of voor de 5 km wandeltocht. Ook als team, sportclub, bedrijf of organisatie kunt u deelnemen en zich inschrijven: ideaal voor een gezellige, sportieve avond! Of je nu rent of wandelt, de opbrengst voor Unicef telt mee.

Deelname middels voorinschrijven bedraagt 12,50 euro en is tot en met donderdag 19 april 18.00 uur mogelijk. Voor wandelaars hanteren we het tarief van 10 euro. Inschrijven kan via www.unicefloopbreukelen.nl of direct via www.inschrijven.nl.

Op de dag van de loop kan men zich vanaf 18.45 uur “na”inschrijven op de Kerkbrink. Deelname bedraagt dan 15,00 euro voor alle disciplines. Meer informatie over de Unicef Loop Breukelen is te vinden op www.unicefloopbreukelen.nl.

Meer berichten