Logo vechtstroom.nl

Introductie racefiets training voor beginners

MAARSSEN - WTCMaarssen is een actieve tourvereniging met zowel in de zomer- als winter veel activiteiten. In de zomer faciliteert de vereniging op woensdag- en zondag ritten op verschillende snelheidsniveau's.

Wij merken dat er veel belangstelling is om in groepsverband te fietsen maar dat afstand, snelheid en onervarenheid om in een peloton te rijden veel mensen ervan weerhoudt om deze mooie sport actief te gaan beoefenen. Op basis van deze informatie start tourclub WTCMaarssen op maandag 9 april met een introductie fietstraining. In de maanden april/mei is er iedere maandag vanaf 19.00 uur een fietstraining onder begeleiding van deskundige fietskenners. We starten met een introductie hoe het is om de rijden in een peloton. Daarna gaan we per training langzaam de afstand vergroten en mogelijk de snelheid verhogen..

Deze training is bedoeld voor mensen die graag wat vaker willen fietsen en er tegenop zien om lange afstanden in een groep te fietsen. In de eerste weken zal de snelheid maximaal 25 km/u bedragen. Doelstelling is om eind mei met elkaar 2 uur te fietsen met een gemiddelde snelheid van 27 km/u. De deelnemers kunnen daarna instromen in de reguliere groepen van WTC Maarssen.

Deze training staat open voor alle fietsliefhebbers en we zouden het leuk vinden als ook dames zich hiervoor opgeven. Er zijn geen kosten aan verbonden maar verwachten wel dat je bij inschrijving op maandag aanwezig bent.

Voor meer informatie neem contact op met René van Hees via training@wtcmaarssen.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox