Alzheimer Café Maarssen op 20 maart

Maarssen - Een Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Thema van 20 maart: Het voorkomen van ontspoorde zorg en financieel misbruik.

"Zorgen voor een naaste kan heel mooi zijn, maar soms ook heel zwaar. Met name als de zorg langdurig is en steeds intensiever wordt, kan het zijn dat de mantelzorger overbelast raakt. In het Alzheimer café van 20 maart willen wij er stil bij staan wat men zelf kan doen om te voorkomen dat goed bedoelde zorg op een gegeven moment ontspoord. Daarnaast zal er aandacht besteed worden aan wat u kan doen om financieel veilig oud te worden. Edith Fronczek is als aandachtfunctionaris Ouderen Mishandeling verbonden aan Veilig Thuis Utrecht. Zij zal een korte presentatie met praktische tips geven waarna er ruimte zal zijn voor vragen en het uitwisselen van ervaringen. Na het interview is er gelegenheid om met elkaar te discussiëren en vragen te stellen. Tijdens de pauze is er ruimte voor contact met elkaar."

Het Alzheimer Café wordt iedere derde dinsdag van de maand georganiseerd. Het programma begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten. De toegang is gratis, u hoeft zich niet aan te melden. Locatie: De Vondel, Vondelstraat 51, Maarssen, (naast woonzorgcentrum Maria Dommer). Inlichtingen: Voor informatie over het thema in het Alzheimer Café kunt u contact opnemen via het mail-adres: alzheimercafemaarssen@hotmail.com. Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door de stichting Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Alzheimer Nederland: www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht.

Meer berichten
Shopbox