Landelijke Montessoridag op Montessorischool Loenersloot

LOENERSLOOT - Bij de Montessorischool Loenersloot aan de Hollandstraat 25 in Loenersloot staan tijdens deze Landelijke Montessoridag op woensdagochtend 21 maart van 9.00 tot 12.00 uur leerlingen en leraren klaar voor ouders die nog een goede school zoeken voor hun kind. Om te vertellen over onderwijs en opvoeding, alle vragen te beantwoorden en de gezellige klassen te laten zien.

Na een eerste kennismaking krijgen onze bezoekers een rondleiding door de onderbouwgroep (4-6 jarigen), waar de leraar laat zien waarom kleuters zich zo snel thuis voelen in het montessorionderwijs. "En neem gerust uw peuter mee om zelf te ervaren wat er in een montessorischool gebeurt", zegt directeur Desirée Blom.

Daarna volgt een rondgang door de rest van de school, zodat ouders zien hoe oudere kinderen in de middenbouw (6-9 jarigen) en bovenbouw (9-12 jarigen) actief zijn en dat elke bouw een ander karakter heeft. Kinderen vertellen hoe zij werken, leraren geven aan hoe zij de kinderen vanuit observatie begeleiden en op welke manier vorderingen worden bijhouden.

Bent u nieuwsgierig geworden naar montessorionderwijs en - opvoeding, maar kunt u niet op de open ochtend? Dan laten zij u graag op een ander moment de school zien. Bel voor een afspraak directeur Desirée Blom, telefoonnummer 0294291597. Kijk voor meer informatie over deze school op www.montessorischoolloenersloot.nl.

Meer berichten
Shopbox